به گزارش افق بازار، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس یکی از مستعدترین مناطق برای تولید و صادرات مواد معدنی با دارابودن کیفیت مثالزدنی و رعایت استانداردهای جهانی است که در سال گذشته موفق شد 2 میلیون دلار صادرات غیرنفتی را به ثبت برساند. آمار اشتغال 14 هزار نفری این منطقه نشان دهنده نقش مهم آن در اقتصاد محلی و ملی است.
این منطقه عظیم اقتصادی از شمال به کوههای پولادی پالایشگاههای هشتم ، ستاره خلیج فارس و هرمز و از جنوب به اسکلههای تخلیه و بارگیری مواد معدنی و مواد نفتی ، آبهای آزاد و خلیج فارس ، از غرب به بندر شهید رجایی و از شرق به نیروگاه 1200 مگاواتی توانیر و شهر بندرعباس و خطوط ریلی مرتبط و شرایط متمایزی را پدید آورده است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، دارای اسکله تخصصی صادرات مواد معدنی است که میتواند در کاهش هزینه صادرات مواد معدنی تأثیرگذار باشد. معاون مالی و اقتصادی منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بر توجه ویژه به این منطقه و ارتقای زیرساختهای آن تأکید کرده است.
با بهبود زیرساختهای منطقه، انتظار میرود علاقه سرمایهگذاران داخلی و خارجی به این منطقه افزایش یابد. معاون مالی و اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بر توجه ویژه به این منطقه و ارتقای زیرساختهای آن تأکید کرده است. این منطقه با داشتن ظرفیت بالای صادرات غیرنفتی به ارزش 2 میلیون دلار، دارای مزیتهای سرمایهگذاری عظیمی در اقتصاد است. مدیرعامل این منطقه، سرمایهگذاران داخلی و خارجی را به سرمایهگذاری در این منطقه دعوت کرده است.
یک گروه از مدیران وزارت خارجه و سفرای ایران در کشورهای آذربایجان، کنیا، ازبکستان و بلغارستان به منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس سفر کردند. مدیرعامل منطقه، کامران داستانی، آمادگی پذیرایی از سرمایهگذاران خارجی را اعلام کرد و گفت که این اقدام به جذب سرمایهگذاران کمک میکند. وی از کیفیت بالای محصولات و رعایت استانداردهای جهانی در این منطقه نیز یاد کرد و خواستار بررسی راههای صادرات بیشتر از این منطقه شد.
رئیس هیئتمدیره و معاون مالی و اقتصادی منطقه نیز به ظرفیت و امکان جذب سرمایهگذار خارجی در این منطقه اشاره کرد و ادعا کرد که بهترین مکان برای تولید فولاد، منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس است. او همچنین تاکید کرد که باید توجه ویژهای به زیرساختهای منطقه شود تا توسعه آن بهترین شکل ممکن باشد.
فراهم آوردن شرایط جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و هدایت آنها در جهت احداث واحد های صنعتی و معدنی صنایع انرژی بر و فرآوری مواد معدنی و همچنین رشد توسعه اقتصادی ، افزایش فرصت های شغلی ، افزایش و توسعه فناوری های مدرن حوزه تولید، مهارتهای مدیریتی ، ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادرات به منظور رقابت در بازارهای جهانی از اهداف ترسیم شده در منطقه ویژه اقتصادی صنایع فلزی و معدنی خلیج فارس میباشد.
منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس ویژگیهایی دارد که آن را به بستری مناسب برای تولید فولاد تبدیل میکند. برای درک بهتر موضوع، ذکر نمونهای از دلیل استقرار کارخانه صبا فولاد خلیجفارس در این منطقه آورده شده است.
ازجمله عوامل مهم در استقرار این کارخانه در منطقه ویژه صنایع فلزی و معدنی خلیج فارس، دسترسی آسان و قابلاتکا به برق و گاز مطمئن با قرارگیری در کنار خطوط اصلی لوله انتقال گاز ، نزدیکی آن به دریا، امکان تولید آب شیرین با روشهای مختلف، دسترسی به آبهای آزاد و بینالمللی در جهت تسهیل فرایند صادرات محصولات و واردات مواد اولیه است.
با توجه به مزیتهای یادشده، منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس مورد توجه مجموعه سرمایهگذاران قرار گرفت و آنها تصمیم گرفتند کارخانه صبا فولاد خلیجفارس در منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس احداث شود. بهعبارتدیگر، عاملی که باعث شد صبا فولاد در این منطقه حاضر شود استفاده از مزایای مناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس برای تولیدکنندگان بوده است.
بهطورکلی، هنگامیکه در بخشی مانند منطقه ویژه خلیجفارس با تمرکز صنایع مختلف مواجه هستیم، امکان ایجاد زیرساختها و امکانات مشترک برای همه صنایع مستقر به وجود خواهد آمد و این عامل به پیشرفت صنایع کمک شایانی خواهد کرد.
گفتنی است؛ منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به دلیل افزایش شاخص بهرهوری در سال 1401 نسبت به سال 1400، پس از ارزیابیهای موشکافانه کارشناسان سازمان ایمیدرو، موفق به دریافت تندیس برنزین جایزه بهرهوری شد.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی وفلزی خلیج فارس با وسعت تقریبی 4500هکتار در 4 سایت جنوبی ،میانی ، شمالی و توسعه به لحاظ جغرافیایی تقسیم که 2000 هکتار آن عملیاتی و شرکتهای سرمایه گذار در حال اجرا یا بهره برداری طرح های مورد نظر میباشند و 2500هکتار دیگر در حال آماده سازی زیرساختها میباشد.
0 دیدگاه