به گزارش افق بازار، توجه به محیط زیست یکی از مولفههای مهم تولید و توسعه پایدار بوده که شرکت فولاد خوزستان در راستای اهمیت حفاظت از محیط زیست با اختصاص 14000 میلیارد ریال به این امر اقداماتی را در حوزه محیط زیست به انجام رسانیده است. از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این زمینه، علاوه بر اجرای پروژه های کنترلی، ارزیابی پیامدهای زیست محیطی طرحهای توسعه است.
فولاد خوزستان به عنوان یک شرکت پیشرو از ابتدا توجه ویژهای به مسئولیتهای اجتماعی خود داشته و همواره در تمام فرآیندهای خود سعی کرده است در قبال جامعه مسئولانه عمل کند و پیشران حرکتی فولاد خوزستان همواره بر روی دو ریل افزایش کمی و کیفی تولید و توجه به مباحث زیستمحیطی قادر به حرکت پایدار خواهد بود.
اهداف نظام مدیریت زیستمحیطی شرکت فولاد خوزستان در چند مرحله؛ مدیریت پسماند، حذف گازهای مخرب لایه ازون، جایگزینی خازنهای حاوی روغن آسکارل، کاهش میزان انتشار گرد و غبار و تصفیه و بازیافت پسابهای صنعتی تعریف شده است. هر ساله براساس نتایج حاصل از شناسایی جنبههای زیستمحیطی ناشی از فعالیتها و ارزیابی پیامدهای آنها، میزان تحقق این اهداف بررسی شده و اقدامات اصلاحی مناسب در قالب کنترل عملیات یا اجرای پروژههای زیستمحیطی تدوین و به مرحله اجرا گذاشته میشوند که حاصل این فرآیند، بهبود مستمر در عملکرد زیست محیطی است.
با توجه به اهداف شرکت فولاد خوزستان در حوزه محیط زیست، این شرکت در هدف اول که کاهش میزان انتشار گرد و غبار میباشد تعداد 98 برنامه، تصفیه و بازیافت پسابهای صنعتی 6 برنامه، جایگزینی خازنهای حاوی آسکارل 2 برنامه، حذف گازهای مخرب لایه ازون 2 برنامه و مدیریت پسماند 6 برنامه که در مجموع 114 برنامه تا آبان 1401 محسوب میگردد، به اجرا درآورده است.
یکی از استراتژی های اصلی شرکت فولاد خوزستان دستیابی به بهبود مستمر در عملکرد زیست محیطی و کاهش انتشار آلاینده ها است و برای تحقق این مهم، علاوه بر تدوین و اجرای پروژه های زیست محیطی که تمرکز آن ها بر کنترل و کاهش انتشار غبار به عنوان مهمترین جنبه زیست محیطی ناشی از فعالیت های شرکت می باشد.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، این شرکت در سال گذشته پنج پروژه زیست محیطی با هزینه بالغ بر 951 میلیارد ریال را تکمیل کرده است. محوطهسازی اسکرین هفت، اجرای شبکه پاکسازی واحدهای گندلهسازی شماره یک و دو، نصب غبارگیر 04-20 در واحد موادرسانی، تامین دو دستگاه ماشین زنبیلکش در بخش فولادسازی و نصب سیستم مهپاش در خروجی مخزن روزانه و تاورهای یک و دو واحد احیای شماره دو، پنج پروژه ای بودند که با هدف کاهش انتشار غبار و حفظ محیط زیست به اجرا درآمدند.
کارنامه فولاد خوزستان در بهبود محیط زیست درخشان است و با تولید از 1.55 میلیون تن به 3.8 میلیون تن توانست با اصلاح فرآیندهای تولید هم پایه با افزایش تولید آلودگی های محیط زیستی به خصوص گرد و غبار کاهش پیدا کند و از طرفی در راستای اجرای مسئولیت های اجتماعی حدود 530 هکتار فضای سبز در داخل و بیرون شرکت که بیش از 5 برابر الزمات قانونی می باشد گسترانیده است.
طرح توسعه فضای سبز 24 هکتاری در محدوده ضلع شرقی منازل سازمانی نیز در دست اقدام بوده که تا پایان سال گذشته 21 هکتار آن به همراه احداث شبکه آبیاری قطرهای تکمیل گردید.
شرکت فولاد خوزستان با درک اهمیت محیط زیست در توسعه پایدار، اقدامات مهم و اساسی برداشته و در تعامل با ذینفعان فرصتهای تولید و توسعه را همگام با محیط زیست قرار داده است که به حداقل رساندن تبعات منفی زیستمحیطی مهمترین نتیجه این راهبرد است.
در همین راستا، همزمان با بهره برداری از تجهیزات کنترل آلودگی موجود در سطح شرکت شامل غبارگیرها، تصفیه خانه های فاضلاب بهداشتی و پساب صنعتی، شبکه های پاکسازی سایت ها و سایر سیستم های کنترلی، از سال 1400 تحول چشمگیری در اجرای طرح جامع زیست محیطی فولاد خوزستان ایجاد گردید. به طوری که علاوه بر پروژهای اتمام یافته، در حال حاضر 24 پروژه زیست محیطی دیگر با هزینه بالغ بر 12300 میلیارد ریال در دست اجرا می باشند که انتظار می رود از این تعداد 12 پروژه تا پایان سال جاری تکمیل گردند.
در راستای قطع وابستگی به آب خام و صیانت از رودخانه ها، این شرکت با وجود برخورداری از مجوزات لازم برای برداشت آب مورد نیاز و اسکله و تصفیه خانه های اختصاصی، پروژه سیستم تصفیه خانه شهرستان شادگان با بودجه 300 میلیارد تومان را آغاز نموده است که هدف این پروژه استفاده شرکت فولاد شادگان از آب تصفیه شده فاضلاب شهری به جای آب خام است؛ از سوی دیگر پروژه بازچرخانی پساب صنعتی شرکت فولاد خوزستان نیز ضمن قطع ورود پساب صنعتی به رودخانه کارون، برداشت آب خام از این رودخانه را نیز به حداقل رسانده و امکان بهره برداری صنایع کشاورزی و … را از رودخانه کارون بیشتر می نماید.
شاخصهای کلیدی عملکرد در زمینه مصرف انرژی و منابع، پیشرفت پروژههای زیستمحیطی و مدیریت پسماند توسط شرکت فولاد خوزستان به طور مستمر پایش میشوند و به منظور اطمینان از اثربخشی پروژهها و اقدامات انجامشده با ارزیابی میزان انطباق به الزامات قانونی، شبکه پایش آلایندههای زیستمحیطی شامل تجهیزاتی از قبیل؛ 8 سنسور پایش شاخصهای آلایندگی در پساب خروجی از تصفیهخانه پساب صنعتی، 8 ایستگاه پایش ذرات معلق و گازهای آلاینده در هوای آزاد، 50 دستگاه پایش ذرات معلق خروجی از واحدها ایجاد گردید. دادههایی که حاصل از این شبکه پایش میباشد به صورت گزارشهای دورهای و خودکار تهیه و ارسال میگردند.
شرکت فولاد خوزستان در 12 کیلومتری جنوب شرقی اهواز و در زمینی به مساحت حدود 400 هکتار واقع شده و فرآیند تولید آن به روش احیای مستقیم و کوره قوس الکتریکی است. فرایند تولید فولاد پیامدهای زیستمحیطی مختلفی به همراه دارد که تغییرات آب و هوایی و شرایط اقلیمی خاص منطقه به ویژه گرمای شدید و خشکسالی موجب تشدید این پیامدها میشود. با درک این چالشها است که حفاظت از محیط زیست همواره از جایگاهی مهم در چشمانداز، استراتژیها و اهداف شرکت فولاد خوزستان برخوردار بوده است.
0 دیدگاه