به گزارش افق بازار، شرکت فولاد خوزستان استراتژی کسب سهم 25 درصدی از ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد کشور در چشم انداز 1404 و تحقق ظرفیت 13.6 میلیون تن محصولات فولادی را به عنوان یکی از مقاصد اصلی خود ترسیم نموده است. در نتیجه چشمانداز طرح جامع توسعه این شرکت تدوین شده و در نهایت با تملک شرکت صنعتی فولاد شادگان و شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی، فولاد خوزستان ضمن تکمیل زنجیره ارزش در صنعت بالادست حرکت روبه توسعه خود را ادامه داده است.
کشور ما از نظر تولید فولاد از جایگاه ویژهای در بین کشورهای جهان برخوردار است و مجتمع فولاد خوزستان در رسیدن ایران به چنین جایگاهی، همواره نقش موثری را ایفا کرده است. این کارخانه هم اکنون بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی در کشور میباشد. علاوه بر این، این کارخانه دومین قطب تولید فولاد خام در ایران محسوب میشود.
شرکت فولاد خوزستان تا نیمه آبانماه سالجاری، 2میلیون و 235هزار تن تولید شمش داشته که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نزدیک به 28درصد افزایش داشته، در حالی که بهواسطه محدودیت برق 228هزار تن تولید را از دست داده است.
تکمیل زنجیره فولاد، یکی از مهمترین اقدامات اساسی هر شرکت معدنی است. شرکت فولاد خوزستان در نظر دارد با تملک سهم بالایی از شرکت فولاد اکسین دست به تکمیل زنجیره تولید خود بزند. فولاد خوزستان نخستین مجتمعی است که تولید آهن و فولاد کشور را به روش احیاء مستقیم و کوره قوس الکترونیکی انجام میدهد. در طول سالهای زیاد، شرکت فولاد خوزستان همیشه متعهد به کیفیت و خدمت به مشتری بوده که دریافت گواهینامههای سیستم مدیریت کیفیت توسط آن، اثبات این ادعا است.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، در افق 1404 تولید فولاد، بهتر است که از کویرمحوری به دریامحوری جابهجا شود. بهترین نقاط در حوزه تولید دریا محوری فولاد، سواحل خلیجفارس و دریای عمان است. دولت باید مانند شرکتهای سنگآهن، شرکتهای بزرگ فولادی را نیز حمایت کند. بر اساس آمار بهدست آمده، ذخایر موجود سنگآهن، تنها 13 تا 15 سال آینده جوابگو خواهد بود. در دو سال گذشته کمبود سنگآهن مشهود نبوده و این امر به دلیل کاهش تولید به واسطه کاهش مصرف انرژی (قطعی برق) بوده است.
یکی از راهکارهای جبران کمبود سنگآهن، جلوگیری از صدور مجوزهای مازاد جدید برای تشکیل شرکتهای تولید فولاد، همچنین توسعه و افزایش عمق اکتشاف، ماشینآلات، بررسی و مطالعات و تشکیل ائتلاف در زمینه اکتشاف است. در کشور ما، عمق محدود برای اکتشاف در نظر گرفته شده، این در حالی است که در دنیا تا عمق 300 متر برای اکتشاف تلاش میشود.
در کشور ما بیشتر بر فرآوری سنگهای مگنتیتی تلاش شده و نیاز است بر سنگهای هماتیتی بیشتر کار شود. همچنین بررسی و خرید معادن سنگآهن در خارج از کشور و تامین مواد اولیه از آن مناطق موردنیاز بوده که با چند کشور رایزنی انجام شده است. البته استفاده بیشتر از آهن قراضه بهجای سنگآهن، حذف واسطهها و اعطای مجوز معدن به شرکتهای تولیدی بزرگ از دیگر راهکارهای تامین مواد اولیه است
شرکت فولاد خوزستان، بهعنوان بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی در کشور، همواره ضمن اولویت تامین مواد اولیه نوردکاران کشور و عرضه شمش در بازار داخلی، مازاد تولید را در بازارهای صادراتی و به بیش از 20 کشور جهان صادر کرده است. روند افزایشی تناژ و ارزش فروش صادراتی طی 4 سال گذشته مبین، توسعه صادرات و حضور موفق شرکت فولاد خوزستان در بازارهای صادراتی است.
فولاد خوزستان با نماد بورسی فخوز، در سال گذشته اتفاق خوبی را در حوزه صادرات رقم زده که 60درصد تولیدات به صورت صادرات و 40درصد آن به صورت فروش داخل بوده است. از این 40درصد، 75درصد آن در داخل استان و نزدیک به 25درصد آن در خارج از استان به فروش رفته است. با صادرات 60درصدی محصول 3/ 1میلیارد دلار معادل 3درصد ارزآوری کشور به فولاد خوزستان اختصاص یافت.
مجموعه فولاد خوزستان یک مجموعه بزرگ صنعتی با بیش از 11 هزار نیروی انسانی متخصص میباشد. کارکنان این مجتمع از دانش فنی و تکنولوژیک قابل قبولی برخوردار هستند که این عامل نقش مهمی در تامین فولاد خام این مجموعه و به طور کلی کشورمان دارد. این شرکت سعی دارد تا با ایجاد حداکثر ارزش افزوده، در اقتصاد کشور و استان خوزستان نقش آفرینی موثری داشته باشد. عملکرد موفقیتآمیز این مجموعه در راستای توسعه فعالیتها و گسترش تولیدات و ایجاد حداکثر ارزش افزوده باعث شده است تا درسالهای اخیر سهم قابل ملاحظهای از تولید ناخالص داخلی استان خوزستان را به خود اختصاص دهد.
0 دیدگاه