مسیر «هرمز» برای تبدیل شدن به یکی از معتبرترین برندهای صنعت فولاد ایران

شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از پایه‌های فولادی کشور، برنامه‌های خود را در سال ۱۴۰۱ در راستای توسعه اقتصادی با افزایش تولید با تأمین مکانیسم‌های تولیدی و پیاده‌سازی سیستم‌های واحد احیای مستقیم در کنار بهینه‌سازی و تعمیرات با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بومی بنیان گذاشته است. برنامه‌ها و اقداماتی که سبب‌ساز دستیابی به رکوردهای‌متعدد در مسیر تبدیل شدن به یکی از معتبرترین برندهای صنعت فولاد ایران در بازارهای بین‌المللی شد.
مسیر «هرمز» برای تبدیل شدن به یکی از معتبرترین برندهای صنعت فولاد ایران

به گزارش افق بازار، تلاش کارکنان شرکت فولاد هرمزگان و ایفای نقش مسئولیت‌پذیری در انجام برنامه‌های مدیریت این شرکت برای دستیابی به توان تولید و پشتیبانی از تولید در راستای برنامه‌های توسعه اقتصاد ملی به‌گونه‌ای در سال جاری رقم خورد که این شرکت را به جرات می‌توان به عنوان یکی از پایه‌های فولادی کشور نامید. شرکت فولاد هرمزگان جنوب راه‌اندازی دارای ظرفیت یک‌میلیون و 500 هزار تن بود و با توجه به استفاده از ماشین ریخته‌گری مداوم از معتبرترین برندهای روز دنیا، به یکی از پیشرفته‌ترین کارخانه های فولادی کشور تبدیل شد. 
 
در یکی‌دو سال گذشته فولاد هرمزگان هم در زمینه تولید، هم در زمینه فروش و هم سودآوری دستاوردهای قابل‌توجهی داشته است. در سال گذشته این شرکت توانست پنج رکورد تولید ماهیانه را ثبت کند که این رکوردشکنی‌ها با وجود محدودیت‌های انرژی برق و گاز به دست آمد. 
 
 

مسیری برای قطب تولید و صادرات فولاد ایران 
 
رکوردشکنی‌های «هرمز» در سال جاری نیز ادامه یافت؛ به‌طوری‌که امسال برای نخستین بار میزان تولید ماهیانه شرکت از 150 هزار تن گذشت و فولاد هرمزگان عملا به بالاترین رکورد ریخته‌گری تختال در کشور دست یافت. سال جاری نیز در از شهریور تا آذر یعنی طی چهار ماه پیاپی، رکوردهایی در میزان تولید ثبت کرد که بالاترین رکورد در آذرماه به میزان 125 هزار و 622 تن به دست آمد. 
 
تبدیل شدن به یکی از قطب‌های تولید و صادرات فولاد ایران، تولید محصولات دارای ارزش‌افزوده بالا و اجرای طرح‌های توسعه‌ای برای تکمیل زنجیره تولید ازجمله هدف‌گذاری‌های فولاد هرمزگان است. در این راستا افزایش ظرفیت فولادسازی از 1.5 میلیون تن به 3.2 میلیون تن را در دستور کار قرار داده‌ و قصد دارد واحد نورد گرم را نیز راه‌اندازی کند. 
 
واحد فولادسازی شرکت فولاد هرمزگان اکنون به مرحله‌ای رسیده است که می‌تواند سالانه 1.5 میلیون تن تختال، 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی و بیش‌از 90 هزار تن آهک تولید کند و یکی از پایه‌های فولادی کشور باشد. 
 
از مزایای بارز پیوستن فولاد هرمزگان به فولاد مبارکه این بود که اشتغال پایدار برای کارکنان این شرکت و خانواده‌های آن‌ها ایجاد شد؛ ضمن اینکه با حمایت‌های فولاد مبارکه در سال‌های بعد، چه از طریق تأمین مواد اولیه و چه اجرای طرح‌های توسعه‌ای، فولاد هرمزگان به یکی از تولیدکنندگان سرآمد صنعت فولاد کشور تبدیل شد. 
 
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، یکی از نقاط قوت فولاد هرمزگان در چند سال اخیر را میزان سودآوری این شرکت عنوان می‌کند به طوری که در سال 1400 بیش از 80 هزار میلیارد ریال سود خالص توسط این شرکت فولادی به ثبت رسیده است. نکته قابل‌توجه در مورد سودآوری سال گذشته این است که در این سال به‌اندازه کل سال‌های قبل سودآوری داشته است، موضوعی که عطاءالله معروفخانی دستیابی به این مهم را نتیجه همت همه همکاران در بخش تولید و فروش عنوان می‌کند و می‌گوید: «تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اصلی تولید و صادرات فولاد در کشور با تولید محصولات دارای ارزش‌افزوده از دیگر اهداف کلان ماست. همچنین با توجه به صادرات محصول فولاد هرمزگان به بازارهای صادراتی، قصد داریم به یکی از معتبرترین برندهای صنعت فولاد ایران در بازارهای بین‌المللی تبدیل شویم.» 
 
 

دیگران چه می خوانند:

استراتژی آموزش کارکنان در فولاد هرمزگان 
 
همت کارکنان در بخش تولید و فروش شرکت فولاد هرمزگان نتیجه اقدامات آموزش‌محور و رویکردهای نوین براساس استراتژی و ماموریت تعریف شده توسط مدیریت این شرکت است. آموزش، توسعه و بهسازی کارکنان اقدامی کارآمد در جهت افزایش شایستگی‌های تمامی افراد در سطوح مختلف سازمان است. 
 
مدیر آموزش و توسعه منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان در این باره می‌گوید: «امروزه تنها با یادگیری مستمر و پایدار می‌توان با دگرگونی‌ها و پیشرفت‌های جامعه جدید سازگار و همراه شد. در این راستا، هرساله در شرکت فولاد هرمزگان، همسو و هماهنگ با بازنگری استراتژی‌های کلان شرکت، استراتژی‌های منابع انسانی نیز بازنگری می‌گردد و اقدامات مؤثری مبتنی بر نیازها و انتظارات ذی‌نفعان و به‌منظور توسعه شایستگی‌های رهبران و کارکنان تدوین می‌شود.» 
 
به‌کارگیری رویکردهای نوین و انجام اقدامات ابتکاری کارآمد و استراتژیک، با اقداماتی نظیر استقرار استاندارد ISO 10015، طراحی و استقرار نظام مدیریت عملکرد کارکنان، طراحی و استقرار نظام ارتباطات داخلی با کارکنان، ارتقای فرهنگ سازمانی از طریق جاری‌سازی کدهای اخلاقی و رفتاری مبتنی بر ارزش‌های سازمانی، تدوین برنامه توسعه فردی (IDP) و برنامه‌ریزی نظام جانشین‌پروری، در شرکت فولاد هرمزگان توسط واحد آموزش و توسعه منابع انسانی این شرکت عملیاتی شده است 
 
شرکت فولاد هرمزگان، در سال 1401 با استقرار استاندارد ISO 10015 ویرایش 2019 ، مسیری برای ایجاد، پیاده‌سازی، نگهداری و بهبود سیستم‌های مدیریت شایستگی و توسعه کارکنان فراهم کرده و بدیهی است که مدیریت و توسعه شایستگی و بهبود عملکرد کارکنان با یکدیگر مرتبط است و به سازمان‌ها در بهبود توانایی‌ها و رسیدن به نتایج مطلوب موردنظر کمک شایانی می‌کند. 
 
 

مسیر پشتیبانی از تولید در فولاد هرمزگان 
 
به نظر می‌رسد اقدامات و برنامه‌های شرکت فولاد هرمزگان جنوب با جدیت برای دستیابی به هدفگذاری مهم این شرکت مبنی بر رسیدن به قطب تولید و صادرات فولاد در ایران و تبدیل شدن به یکی از معتبرترین برندهای محصولات فولادی کشور دنبال می شود. اقداماتی که با تأمین مکانیسم‌های شات‌دان، افزایش آماده‌به‌کاری تجهیزات در نواحی مختلف تولیدی، فعالیت‌های تعمیراتی توسط واحد تعمیرات، پیاده‌سازی سیستم RCM جرثقیل سقفی 240 تن واحد فولادسازی، بهینه‌سازی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه Preventive Maintenance Optimization (PMO) در واحدهای ذوب و ریخته‌گری و جرثقیل‌های سقفی واحد فولادسازی و پیاده‌سازی سیستم کنترل موجودی انبارها با در نظر گرفتن مقدار SAFETY- STOCK به انجام می‌رسد.  
 
در این راستا، مدیر خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد هرمزگان در خصوص اقدامات آتی این واحد می‌گوید: «برای سال 1402 به‌منظور پیاده‌سازی RCM دیگر تجهیزات فولادسازی، جهت بهینه‌سازی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه Preventive Maintenance Optimization (PMO) در واحدهای احیا و سیالات و برای در نظر گرفتن موجودی مورداطمینان علاوه بر موجودی انبار با سیستم کنترل موجودی انبارها با در نظر گرفتن مقدار SAFETY- STOCK برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.» 
 
 

شرکت فولاد هرمزگان؛ بنگاه مسئولیت‌پذیر اجتماعی در جنوب 
 
در استان هرمزگان شرکت فولاد هرمزگان را به‌عنوان یک بنگاه مسئولیت‌پذیر اجتماعی معرفی می‌کنند. از زمان تغییر مدیریت در ابتدای سال گذشته، توجه به مسئولیت‌های اجتماعی دوچندان شده و همین روند تا امروز ادامه داشته است، زیرا بخشی از مسئولیت‌های بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در قبال جامعه و مردم تعریف می‌شود و ازاین‌رو، اقدامات متعددی در این زمینه صورت داده‌ایم. 
 
فولاد هرمزگان عمل به مسئولیت‌های اجتماعی را حق مردم استان و یکی از وظایف ذاتی خود می‌داند؛ بنابراین در بسیاری از حوزه‌ها، ازجمله حوزه‌های ورزشی، فرهنگی، کمک‌های انسان‌دوستانه، پزشکی، محیط‌زیست و… وارد شده است.حضور ده‌ها تیم حرفه‌ای و کارگری فولاد هرمزگان در همه رده‌های سنی و کسب عناوین قهرمانی متعدد استانی، کشوری و بین‌المللی توسط تیم‌های این شرکت، ارسال اکسیژن مایع به بیمارستان‌های شهر بندرعباس و ارسال نیتروژن مایع به دانشگاه علوم پزشکی در زمان شیوع کرونا، حمایت از نیازمندان و اقشار مستضعف در قالب کمک به اقشار نیازمند در شهرستان‌های استان و نیز برطرف کردن مشکلات مراکز خیریه، تحت پوشش قرار دادن 10 هزار کودک یتیم و غیریتیم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان هرمزگان در قالب طرح اکرام ایتام و محسنین و جشن گلریزان برای آزادسازی زندانیان شهرستان‌های استان نمونه‌هایی خلاصه‌وار از این‌گونه اقدامات بوده است. 
 
لازم به ذکر است؛ شرکت فولاد هرمزگان در حال حاضر، دارای ظرفیت اسمی یک‌میلیون و 500 هزار تن تختال (اسلب) به ضخامت 200 و 250 میلی‌متر، عرض 900 تا 2 هزار میلی‌متر و طول 6 تا 12 متر است. علاوه بر این، در کنار واحد فولادسازی فولاد هرمزگان، تولید محصولات میانی از قبیل یک‌میلیون و 650 هزار تن آهن اسفنجی در سال، 90 هزار تن آهک در سال، 7 هزار و 500 نرمال مترمکعب اکسیژن بر ساعت، 18 هزار نرمال مترمکعب بر ساعت نیتروژن و 120 نرمال مترمکعب بر ساعت آرگون صورت می‌گیرد.

مسیر «هرمز» برای تبدیل شدن به یکی از معتبرترین برندهای صنعت فولاد ایران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟