به گزارش افق بازار، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با سرمایه اسمی 32.4 هزار میلیارد تومانی، اخیراً گزارش عملکرد مرداد و پنج ماه نخست سال مالی جاری را منتشر کرد. براساس این گزارش، چادرملو در دوره مردادماه از طریق فروش داخلی فولاد، نرمه گندله و گندله، آپاتیت، کنسانتره آهن، عرضه برق تولیدی نیروگاه و فروش صادراتی فولاد، موفق به کسب درآمدی بالغ بر 2.7 هزار میلیارد تومان شد. کچاد در عملکرد پنج ماهه سال جاری، درآمدی به میزان 19.6 هزار میلیارد تومان شناسایی کرد.
مزیتهای رقابتی و جایگاه در بازار
با بهرهمندی از پتانسیلهای معدنی و انرژی ایران، چادرملو توانسته مزیتهای رقابتی ارزشمندی را برای توسعه زنجیره فولاد ایجاد کند. این شرکت نخستین شرکت داخلی است که کل زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا تولید شمش را در اختیار دارد. برخورداری از این زنجیره کامل باعث افزایش حاشیه سود و قرارگیری چادرملو در میان سودآورترین شرکتهای معدنی و صنعتی کشور شده است.
در سال 1402، حاشیه سود خالص این شرکت به 42٫1 درصد رسید که آن را در رتبه دوم میان شرکتهای بورسی سنگآهنی کشور و در رتبه سوم میان کل شرکتهای بورسی فعال در زنجیره فولاد کشور قرار داد. سود خالص چادرملو که در سال 1398 نزدیک به 46 هزار میلیارد ریال بود، در سال 1402 به بیش از 254 هزار میلیارد ریال رسید.
طرحهای توسعهای و تولیدی
چادرملو به منظور توسعه نقشآفرینی خود و خلق ارزش افزوده بیشتر، چندین پروژه کلیدی را در دست اجرا دارد.
یکی از مهمترین طرحهای توسعهای چادرملو شامل ادامه عملیات اجرایی طرح احداث کارخانه گندلهسازی شماره 2 به ظرفیت تولید سالانه 5 میلیون تن و کارخانه فروآلیاژها به ظرفیت سالیانه 65 هزار تن است. همچنین، اجرای طرح افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل ریلی و جادهای و احداث کارخانه نورد جهت تولید سالیانه 300 هزار تن میلگرد و کلاف در مجتمع فولاد میبد از دیگر پروژههای این شرکت به شمار میآید.
مشارکتهای استانی و پروژههای زیرساختی
در استان یزد، چادرملو در طرحهای مشارکتی مختلفی فعالیت میکند. این طرحها شامل احداث کارخانه کلاف با ظرفیت 450 هزار تن در سال، کارخانه فولاد با ظرفیت سالیانه 600 هزار تن و کارخانه مگامدول آهن اسفنجی با ظرفیت سالیانه 1٫2 میلیون تن است. همچنین، پروژههایی همچون تولید کنسانتره سنگ آهن بهاباد به ظرفیت 1 میلیون تن و احداث کارخانه الکترود گرافیتی به ظرفیت 30 هزار تن نیز در حال اجراست.
در بخش زیرساختی، چادرملو بهرهبرداری از 183 مگاوات برق از فاز 1 نیروگاه شماره 2 سیکل ترکیبی در اردکان به ظرفیت کل 546 مگاوات را آغاز کرده و طرحهای احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 100 مگاوات در خضرآباد استان یزد و دو نیروگاه خورشیدی هر یک به ظرفیت 10 مگاوات در شهرستانهای اردکان و بهاباد را در دستور کار دارد.
تمرکز بر فناوری و نوآوری
چادرملو به اهمیت فناوری و نوآوری در ارتقای رقابتپذیری کسبوکارها توجه ویژهای دارد. برگزاری رویداد فناورانه و نوآورانه چادرو و ارائه ایدههایی با قابلیت پوشش کل زنجیره ارزش، از جمله اقداماتی است که این شرکت برای ارتقای بهرهوری و تقویت مزیت رقابتی خود انجام داده است. همچنین، چهار استراتژی از 18 استراتژی این شرکت به نوآوری مربوط میشود که شامل توسعه همکاری با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهی، بومیسازی، توسعه تکنولوژی و حرکت به سمت هوشمندسازی است.
برنامههای آینده و توسعه صنعت
برنامههای آینده چادرملو شامل توسعه نقشآفرینی در تولید فولادهای خاص، بهرهبرداری از ذخایر جدید و طرحهای مشارکتی در زمینه فلزات غیرآهنی است. این شرکت در زمینه تولید کنسانتره مس نیز با مشارکت 20 درصدی در شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا، سرمایهگذاری حدود 400 میلیون یورو را پیشبینی کرده و عملیات اجرایی این پروژه با باطلهبرداری از معدن و احداث کارخانه کنسانتره مس در حال انجام است.
چادرملو با رویکرد توسعهای و نوآورانه، در صدد است تا با بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی و خارجی، ضمن تأمین نیازهای داخلی، در بازارهای بینالمللی نیز نقشآفرینی مؤثری داشته باشد.
0 دیدگاه