به گزارش افق بازار: البته این موضوع شاید ابتداییترین و در عین حال مهمترین آن باشد، اما بانکها و موسسسات مالی اعتباری رسالت دیگری نیز بر عهده دارند که شاید اصلیترین هدف ایجاد یک بانک یا موسسه باشد و آن هم موتور محرک برای اقتصاد و فضای کسب و کار هر کشور است.
با انقلاب صنعتی که در کشور انگلستان رخ داد بانکها و موسسات مالی اعتباری اهمیت دو چندان خود را پیدا کردند. در این میان ایران نیز از اواخر دوره قاجار نیز با وررود سرمایه گذاران خارجی به ایران اولین بانک ایجاد شد. البته بانک شاهنشاهی در آن زمان که توسط یک یهودی انگلیسی ایجاد و هر چند در راستای اهدف استعمار بود، اما بعدها مبنایی برای ایجاد بانکهای دیگر شد بانکهایی که در اوایل دوره حکومت رضاخان تاسیس شد.
با این اوصاف هر چند که در صد سال اخیر رشد موسسات مالی اعتباری و بانکها در ایران روند مطلوبی را تجربه کرد، اما این روند همچنان از سوی منتقدان مورد انتقاد قرار دارد و اصلی ترین انتقادشان نحوه یاری این بانکها به اقتصاد و مردم است.
با این وجود موسسات و بانکهایی هستند که همچنان یاریگر تولید و موتور محرک کمکرسانی به مردم هستند.
یکی از این موسسات که حالا به دلیل کارکرد موفقیت آمیزش از پارسال در لیست ارتقا به بانک قرار گرفته «موسسه مالی اعتباری ملل» است.
موسسسه مالی اعتباری ملل که در سال 1366 در زادروز امام حسن عسکری(ع) با نام صندوق قرضالحسنه عسکریه آغاز به کار کرد. در سال 1385 با صدور موافقت اصولی بانک مرکزی تعاونی اعتبار عسکریه به مؤسسه مالی و اعتباری تبدیل شد. در تیر ماه 1395، نام این مؤسسه از «مؤسسه اعتباری عسکریه» به «مؤسسه اعتباری ملل» تغییر یافت.
حمایت از فضای کسب و کار به خصوص فعالیتهای دانش بنیان یکی از نقاط عطف این موسسسه مالی اعتباری است.
با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بارها در سخنانشان به حمایت از فعالیتهای دانش بنیان و it تاکید کردهاند این موسسه در این زمینه در راستای رشد اقتصادی کشور و بهبود فضای کسب و کار در این زمینه گامهای مثبتی برداشته است.
ازهمین روی شبکه حمایت و رشد کسب و کارهای نوآور از گردهم آمدن کارشناسان دغدغهمند شکل گرفت تا با ایجاد سازوکاری معین نسبت به شناسایی کسب و کارهای آتیهدار اقدام نموده و به آنها کمک کنند تا مراحل توسعه خود را با ریسک کمتری سپری کرده و به نتیجه برسانند. این سازو کار معین در قالب شبکه “عطف” به اجرا در آمده است و حامیان بزرگی چون موسسه اعتباری ملل این کمپین را همراهی میکنند.
شبکه عطف بنا دارد تا با برگزاری رویدادی، نسبت به شناسایی کسب و کارهای برگزیده اقدام کند. شش کسب و کار برگزیده در این رویداد از امتیازات تسهیلاتی به شرح ذیل برخوردار خواهند بود:
ـ مبلغ تسهیلات بین 10 الی 20 میلیارد ریال
ـ سود تسهیلات 6%
ـ بازپرداخت تسهیلات بین 12 الی 60 ماه
کسب و کارهای نوآور برای شرکت در این رویداد میتوانند با مراجعه به سایت www.shabakeatf.com ضمن آشنایی با فرایند اعطای تسهیلات و روند اجرایی کمپین، فرم تشریح طرح توسعه خود را تکمیل نمایند.
پس از آن درخواستهای شرکتها توسط فعالان و متخصصین حوزه کارآفرینی و همچنین کارشناسانی از سوی حامیان مالی، ارزیابی خواهد شد و در نهایت طی مراسمی با تشریح نحوه ارزیابی درخواستها، شش کسب و کار برگزیده معرفی خواهند شد.
البته یکی از مقولههای جدید در فضای رقابتی بین بانکها مقوله برند و رفتار شهروندی در صنعت بانکداری است.
از طرف دیگر بر اساس تحلیل و آنالیز حجم عظیمی از محتوای علمی و دانشگاهی کشور، موسسه اعتباری ملل در رتبه 30 از نظر تعداد مقالات پژوهشی نوشته شده قرار دارد. تاکنون 15 مقاله در رابطه با موسسه اعتباری ملل تهیه و منتشر شده است که شامل 14 مقاله کنفرانسی و یک مقاله ژورنالی شامل 200 صفحه می باشد.
موسسه مالی اعتباری ملل در زمینه خدمات بانکی نیز سرآمد است. این موسسه در حوزه بانکداری الکترونیک یکی از پیشروان شبکه بانکی کشور است.
اکنون این موسسه اعتباری با ارائه خدمات گوناگون در یک رقابت سالم در بازار پول، به دنبال جلب نظر مشتریان و رضایت آنهاست.
*خدمات ملل
1- سپردهگیری موسسه ملل هم در قالب قرضالحسنه و هم در قالب سرمایهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت انجام میگردد.
2- ملل در ارائه خدمات الکترونیک که مطمئن همواره یکی از پیشگامان شبکه بانکی کشور بوده است.
3- صدور انواع کارتهای خرید، کارت اعتباری، کیف پول الکترونیکی نمونههای بارزی از فعالیتهای بانکداری الکترونیکی این موسسه به شمار میرود.
4- موسسه ملل خود را در ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای رهایی خانوارها از معضل بیکاری جوانان مسئول میداند و نقشه راهی برای این منظور نیز در این موسسه ترسیم شده است.
5- علاوه بر وجوه ریالی، سپردهگذاران میتوانند وجوه ارزی خود را نیز نزد موسسه ملل سپردهگذاری کنند.
6- صدور انواع ضمانتهای بانکی و انواع اعتبار اسنادی
*انواع سپرده
1- حسابهای قرض الحسنه: حسابهای قرض الحسنه خود در دو قالب پس انداز و جاری به مشتریان ارائه میشوند
2- به صاحبان حساب قرضالحسنه جاری، دسته حواله یا همان دستور پرداخت اعطا میشود.
3- حسابهای سرمایهگذاری: سپردهگذاری سرمایهگذاری از یک ساله تا پنج ساله در موسسه اعتباری ملل موجود است و مشتریان با سبد متنوعی از بستههای سرمایهگذاری مواجه خواهند شد.
*انواع تسهیلات:
مشترین در موسسه اعتباری ملل، با تسهیلات مشارکت، مرابحه و قرضالحسنه مواجه هستند.
طبق قوانین موسسه، کلیه متقاضیان و سپردهگذاران میتوانند با افتتاح حساب نزد شعب موسسه پس از گذشت حداکثر شش ماه از انواع تسهیلات موسسه در بخشهای خدمات، بازرگانی، مسکن، صنعت و معدن در قالب عقود اسلامی و با رعایت ضوابط و مقررات استفاده کنند. موسسه ملل، امکانی را فراهم کرده تا مشتریان بتوانند بدون معرفی ضامن تسهیلات دریافت کنند.
بر این اساس، بین 60 تا 90 درصد سپردههای سرمایهگذاری انجام شده به صاحب سپرده، به عنوان تسهیلات در قالب عقود اسلامی پرداخت میشود که در این طرح نیازی به معرفی ضامن نخواهد بود و صرفا گواهی سپرده بلندمدت به عنوان وثیقه به موسسه تحویل میشود.
*اینترنت بانک:
از جمله خدماتی که در حال حاضر به عنوان خدمات بانکداری الکترونیک در موسسه ملل قابل ارائه است، میتوان به همراه بانک، اینترنت بانک مبتنی بر سایت، دستگاههای پوز اشاره کرد.
*خدمات هوشمند:
سه عامل رشد برای استفاده بانکها و موسسات مالی از اینترنت اشیا معرفی میشود، در درجه اول اینکه مشتریان تمایل زیادی به استفاده از ابزارهای متصل به اینترنت از قبیل ابزار پوشیدنی هوشمند، حجم چشم گیر استفاده از پرداخت موبایلی در پایانههای فروش و استفاده از پرداختهای غیرتماسی نظیر NFC پیدا کردهاند.
دومین عامل، در دسترس بودن اشیا متصل به اینترنت از طریق سرمایهگذاریهای گسترده در زیرساختهای جهانی است و سومین عامل نیز رقابت شدیدی است که در صنعت فناوریهای مالی به وجود آمده و بانکها و موسسات مالی تمام تلاش خود را برای پیروی در این فرصتی که اینترنت اشیا پیش روی آنها قرار داده خواهند کرد.
0 دیدگاه