به گزارش افق بازار، صورتهای مالی منتشر شده از شرکت بیمه سرمد بر روی سامانه کدال طی دوره 6 ماهه نخست سال جاری نمایانگر افزایش حق بیمه تولیدی این شرکت بیمه است که در نتیجه آن درآمد این شرکت از مرز 12 هزار میلیارد ریال هم عبور کرد. دلایل دستیابی به این مهم از منظر فعالان صنعت بیمه بسیار مورد توجه قرار دارد، موضوعاتی که با بهکارگیری کارکنان متخصص و استفاده بهینه از ظرفیتهای فناوری در طراحی محصولات جدید بیمهای سبب شد تا بیمه سرمد عضو باشگاه هزار میلیاردیهای صنعت بیمه شود.
بیمه سرمد با آرامش و البته برنامهریزی درست، گامهای باثبات و سودآوری را برمیدارد که نشانه واضح از عملکرد موفق این شرکت را میتوان در کارنامه 6 ماهه این شرکت بیمهای در نیمه نخست سال جستجو کرد. رشد حق بیمه خالص 77 درصد، رشد درآمدهای بیمهای 69 درصد، جهش 158 درصدی سود عملیاتی و افزایش 147 درصدی سود خالص و تلاش برای رسیدن به سهم 2 درصدی از بازار بیمه. همگی نمایانگر کارنامهای درخشان و شفاف برای داشتن اهدافی والا در جهت دستیابی به سرآمد بودن در صنعت بیمه است.
صورتهای مالی دوره منتهی به 31 شهریور 1401 این شرکت بر روی سامانه کدال منتشر شد. حق بیمه تولیدی این شرکت در نیمه اول سال 1401 به مبلغ 12.174.552 ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 70 درصد افزایش پیدا کرده است. این شرکت که با ثبت رشد 65 درصدی در دهم شهریور ماه، وارد باشگاه هزار میلیاردیهای صنعت بیمه شده بود، در پایان شهریور ماه، نرخ رشد حق بیمه تولیدی خود را به 70 درصد رسانده و حق بیمهای بیش از هزار و 200 میلیارد تومان را محقق کرده است.
بیمه سرمد همچنین، در آستانه ثبت مرحله دوم افزایش سرمایه خود از مبلغ 4,800,000,000,000 ریال به مبلغ 7,152,000,000,000 ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها، برای افزايش ظرفيت نگهداری مجاز شرکت، ثروتسازی براي سهامداران و نيز افزايش ظرفيت شرکت برای خريد داراییهای ثابت، قرار دارد.
بیمه سرمد از سال 1392 با پشتوانه بانک صادرات ایران، فعالیت بیمهای خود را آغاز کرده و تا امروز سهم خود را از بازار بیمه کشور به بیش از 1.5 درصد رسانده است.
یعقوب رشنوادی، مدیرعامل شرکت بیمه سرمد با شفافسازی نسبت به تغییرات در صورتهای مالی 6 ماهه نخست 1401 این شرکت، در خصوص راز سودسازی سرمد در نامهای به شرکت فرابورس ایران مینویسد:«علت اصلی رشد 415 درصدی سود ناخالص فعالیتهای بیمهای ناشی از قرارداد با بیمهگذاران بزرگ از جمله بانک صادرات، سازمان تامین اجتماعی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است. علاوه بر ورود بیمهگذاران جدید نظیر سازمان تامین اجتماعی به جمع مشتریان شرکت، دلیل رشد 158 درصدی سود عملیاتی در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش درآمدهای سرمایهگذاری ناشی از آزادسازی و برگشت زیان کاهش ارزش سرمایهگذاریها بوده است.»
تغییر دیگر در بیمه سرمد، کاهش میزان استقراض مالی است به گونهای که این شرکت در پایان سال گذشته 127 میلیارد و 919 میلیون ریال به شبکه بانکی بدهکار بود و در فصل بهار امسال این رقم به 70 میلیارد و 883 میلیون ریال و در پایان تابستان به 33 میلیارد و 539 میلیون ریال رسید. البته استقراض مالی در شرایط تنگنا و بروز یک حادثه و خسارت بزرگ همواره در صنعت بیمه مشاهده میشود، اما مهم این است که یک شرکت بتواند به تعهدات خود عمل و در صدد تسویه حساب برآید و این اتفاق در بیمه سرمد رخ داده و انتظار میرود با استمرار اصلاحات مالی و انضباط در هزینهها، روند سودسازی این شرکت ادامه یابد.
افزایش قابل توجه حق بیمه صادره بیمه سرمد، ورود بیمهگذاران جدید، کاهش و کنترل هزینههای اداری و عمومی شرکت و آرامش و همدلی و برنامهریزی دقیق و معطوف به هدف مشخص از جمله موارد حائز اهمیتی است که شرکت بیمه سرمد با رعایت و برنامهریزی براساس آن این شرکت را به جایگاهی مثبت در درآمد و افزایش حق بیمه تولیدی رسانده است.
سهامداران میدانند که سهام سرمد ارزنده است و آینده این شرکت روشن؛ انتظارشان البته شفافیت مالی و ثبات مدیریتی برای استمرار روند سودسازی است. آنها باید به زودی یک تصمیم درست و به موقع بگیرند و با حمایت خود از هیات مدیره اجازه دهند تا سرمایه سرمد افزایش یابد.البته قرار است به زودی مرحله دوم افزایش سرمایه ثبتیاش به 676 میلیارد و 100 میلیون تومان نهایی شود.
گزارش: بهار میرکاشی
0 دیدگاه