به گزارش افق بازار، توانمندسازی و فرصت ایجاد اشتغال مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) از مهمترین اولویتهایی است که میتواند تاثیری بسیار شگرف به جای حمایتهای مالی داشته باشد. این مبحث که طی سالهای اخیر توسط این دو نهاد حمایتی دنبال میشود، ورود مددجویان آموزش دیده و توانمند را به بازار کار در جهت رفع نیازهای اولیه و حضور در مباحث اقتصادی را تسهیل میکند. در این حوزه بانکها میتوانند نقش حمایتی با پرداخت وامهای اشتغالزایی و توسعه طرحهای آموزشی در مباحث توانمندسازی این گروهها را ایفا کنند.
طبق اعلام مسئولان نهاد حمایتی بهزیستی، 72 درصد جامعه هدف در حوزه اجتماعی ازجمله زنان سرپرست خانوار و افراد امدادگیر و فرزندان بدسرپرست و بیسرپرست واجد شرایط اشتغال هستند که از این میزان 80 درصد مهارت لازم برای ایجاد اشتغال را ندارند. در حوزه معلولین نیز 43 درصد بهواسطه محدودیت جسمی، عدم تناسب بازار کار و عدم آموزش متناسب واجد شرایط ایجاد کار نیستند؛ علیرغم اینکه سازمان بهزیستی متولی اشتغال نیست اما در حوزه اجتماعی و افراد بهبودیافته فرصت سازی میکند.
به همین منظور، با همکاری سازمان بهزیستی کشور، طرح تامین خرد با رویکرد بانکداری پیوندی از سال 1388 در دستور کار دفتر توانمندسازی خانواده و زنان امور اجتماعی بهزیستی کشور قرار گرفت. اجرای این طرح با همکاری مؤسسه بین المللی تاک و بانک کشاورزی از سال 1386 با هدف توانمندسازی در حوزه امور اجتماعی بهزیستی کشور مطرح شد که تاکنون اثرات مثبتی در اشتغالزایی جوامع روستایی و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) را به دنبال داشته است.
توانمندسازی مددجویان تحت حمایت و سایر اقشار نیازمند از طریق ایجاد اشتغال و دستیابی به درآمد با ثبات و پایدار یکی از اهداف اصلی نهادهای حمایتی است که در کنار ارائه سایر خدمات مالی، بانک کشاورزی به عنوان بازوی حمایتی این نهادها نقش مهمی در ایجاد فرصت های شغلی ایفا میکنند.
بانک کشاورزی که همواره مسیر توسعه درآمدی را با حمایت از جامعه روستایی و آحاد کمدرآمد به انجام میرساند، طی 7 ماهه ابتدایی 1402 نیز در راستای توانمندسازی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی به ایجاد 1680 فرصت شغلی جدید و پایدار با پرداخت تسهیلات کمک شایانی کرده است.
بانک کشاورزی که در سال گذشته بالغ بر 36 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به بیش از 40 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی پرداخت کرد، تا پایان مهر 1402 در راستای رسالت این بانک در حمایت از اشتغال و توسعه پایدار، با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی، مشارکت فعال و نقش موثری در ایجاد مشاغل کوچک و پایدار برای اقشار کم برخوردار جامعه را از خود به ثبت رساند.
بانک کشاورزی با شناخت از ایجاد مشاغل کوچک، درآمدزا و پایدار در مسیر فقرزدایی و بهبود معیشت خانواده های کمبضاعت که سبب حفظ فرهنگ غنی روستایی و عشایری و دوام و پویایی جوامع محلی میشود، از ابتدای سال 1402 تا پایان مهرماه از 1680 فرصت شغلی جدید و پایدار با پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره)، معرفیشدگان بهزیستی و متقاضیان مشاغل خانگی حمایتهایی را به انجام رسانیده است.
حمایتهای بانک کشاورزی از جامعه هدف مددجویان در کمیته امداد به گونهای مثبت بود که مراتب تقدیر و تشکر رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) را با اهدای لوح سپاس و تقدیرنامه به مدیریت عامل بانک کشاورزی را به دنبال داشته است.
استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود به منظور بر آورده ساختن نیازها و خواسته های بشری, از جمله افزایش تولید, درآمد, اشتغال, رفاه جامعه و... یکی از مهمترین هدفهای توسعه هر کشور به حساب میآید. استفاده از اعتبارات در سرمایه گذاری جدید و در تامین سرمایه در گردش، منجر به افزایش تولید می شود و از این رو میتواند در اشتغالزایی تاثیر شگرفی داشته باشد.
همانطور که در گذشته آمارها و ارقام نشان داد که اعتبارات بانک کشاورزی در کوتاه مدت بر اشتغال و در دراز مدت بر سرمایه گذاری تاثیر مثبت داشته است، اکنون این بانک برنامههای توسعهمحور خود را بر رفع محرومیت و توانمندی جامعه هدف افراد آسیبپذیر جامعه بنیان نهاده است که براین اساس با به کار گیری نظام اعتباری مناسب در تلاش است تا نقشی اساسی را در توسعه فرصتهای شغلی در این بخش ایفا کند.
0 دیدگاه