اقدامات منطقه آزاد اروند در مسیر دستیابی به اهداف توسعه‌ای

سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی اروند در مسیر دستیابی به اهداف برای تحقق اهداف توسعه اقتصادی، کارآفرینی و انتقال فناوری و جذب سرمایه‌گذاری اقدامات شایسته‌ای را به عمل آورده است. از مهم‌ترین این برنامه‌ها می‌توان به توسعه زیرساخت‌های آبادانی و عمرانی و تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل صدور مجوزها اشاره کرد. منطقه آزاد اروند برای تقویت جایگاه ژئوپلتیک ایران در غرب آسیا ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های سایت صنعتی خرمشهر اختصاص داده است.
اقدامات منطقه آزاد اروند در مسیر دستیابی به اهداف توسعه‌ای
دیگران چه می خوانند:

به گزارش افق بازار، منطقه آزاد اروند به دلیل به دلیل قرارگیری در مسیر کریدورهای بزرگراهی غرب و ساحلی جنوب کشور، وجود ارتباطات تجاری و بازرگانی با بنادر حاشیه خلیج‌فارس، نزدیکی به میادین نفتی، فعالیت صنایع بزرگ پالایشگاهی و پتروشیمی، حضور واحدهای بزرگ تاسیسات دریایی، کشتی‌سازی و شناورسازی و همچنین همجواری با بازار عراق، توان بالقوه‌ای برای تکوین یک کانون پردازش صادرات، ترانزیت، انبارداری و ترابری دارد. 
 
این منطقه به عنوان پنجره ای برای همگامی و هم پیوندی تجاری با اقتصاد جهانی و ایجاد رشد و تحول در صادرات و بهره‌مند شدن از سرمایه‌های داخلی و خارجی عمل می‌کند. در این میان نقش شبکه ریلی در اتصال کریدورهای غربی و ساحلی جنوب کشور بسیار حائز اهمیت است. موضوعی که مدیرعامل این سازمان از آن به عنوان بازوی ارتقاء جایگاه ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ایران در غرب آسیا یاد می‌کند. 
سرمایه گذاری خارجی و رشد نیروی کار نقش اثر گذاری بر رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه دارد، موضوعی که مدیرعامل منطقه آزاد اروند هم باور دارد که جذب سرمایه گذار خارجی می تواند در توسعه منطقه تأثیر گذار باشد. به همین منظور این منطقه با حضور فعالانه در رویدادهای بزرگ کشورهایی همچون چین اقدام به ارائه 106 بسته سرمایه گذاری ویژه به زبان های چینی و انگلیسی و معرفی فرصت‌های ویژه این منطقه برای سرمایه‌گذاران خارجی کرده است. 
 
سازمان منطقه آزاد اروند که در نیمه نخست سال 1402 موفق شد تا با ارتقای شاخص‌های اقتصادی در جذب سرمایه‌گذاری و تسهیل صدور مجوزها بیش از 100 میلیون دلار تولیدات این منطقه را صادر کند، برنامه‌هایی را در راستای توسعه زیرساخت واحدهای فعال و راکد تولیدی سایت خرمشهر با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد تومان و همچنین تامین برق موردنیاز سایت خرمشهر با تخصیص بودجه 200 میلیاردی به انجام می‌رساند. 
سازمان منطقه آزاد اروند، بیشترین مجوز سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد با سرمایه‌گذار در منطقه را در سال 1402 صادر کرده است. پیش از این مجوزهای سرمایه‌گذاری صادر می‌شد اما منجر به عقد قرارداد نمی‌شد. در این زمینه امسال صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد با سرمایه‌گذاران رشدی 100 درصدی داشته و همه آن عملیاتی شده‌اند. 
 
این سازمان تلاش می‌کند تا در حد توان خود پس از ورود به بخش تولید تلاش دارد تا یاریگر سرمایه‌گذاران باشد و در این مسیر توسعه‌ای با در اختیار گذاشتن زیرساخت‌های ارزان و تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی در بخش نرم‌افزاری را از محل اعتبارات سازمان به سرمایه‌گذاران ایفای نقش می‌کند. 
 
فراهم‌آوری زیرساخت برای فعالیت سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان با هدف تحقق شعار سال و پیشرفت تولیدات داخلی در منطقه آزاد اروند در حال انجام است. پروژه بهسازی و ارتقاء محیط و زیرساخت شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر در حیطه عمران و غیرعمرانی از محل اعتبارات داخلی سازمان منطقه آزاد اروند، در حال اجرا است. 
 
علاوه بر این، احداث خطوط فاضلاب به متراژ چهار هزار 500 مترطول، آسفالت خیابان‌های شهرک صنعتی آبادان به طول چهار هزار 700 متر، ارائه خدمات تنظیفات خیابان‌های سایت صنعتی، ارائه خدمات آتش‌نشانی حرفه‌ایی با تجهیز 2 ایستگاه در شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر، از جمله این اقدامات است. 
 
در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند پروژه‌های بسیاری در حوزه‌های زیرساخت، روشنایی، فاضلاب و امنیت توسط سازمان منطقه آزاد اروند در حال اجرا است و یا تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد که بالغ بر 500 میلیارد تومان اعتبار توسط این سازمان به این پروژه‌ها تخصیص یافته است. 
 
رفع مشکل قطعی برق واحدهای تولیدی در فصل تابستان و معضل روشنایی در سایت صنعتی در شهرک خرمشهر از جمله موارد و اقدامات حائز اهمیت سازمان منطقه آزاد اروند در سال جاری است. چرا که این سازمان منتظر سایر نهادها باقی نماند تا وظایف خود را در حوزه زیرساخت‌ها انجام دهند و برای تأمین برق و روشنایی سایت صنعتی، بودجه‌ای بالغ بر 200 میلیارد تومان مصوب کرده است. بر اساس این پروژه، ظرفیت برق شهرک صنعتی خرمشهر از 60 به 120 مگاوات افزایش خواهد یافت. پست برق خرمشهر (3) در اختیار شرکت برق منطقه‌ای است، اما سازمان منطقه آزاد اروند در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی احداث آن را متقبل شده است و  تمام بودجه این پروژه توسط این سازمان بدون تمکین سایر ارگان‌ها پرداخت خواهد شد. 
 
با توجه به فرصت تحقق کریدور بین‌المللی خلیج‌فارس– دریای مدیترانه، امکانات تخلیه و بارگیری و انبارداری بنادر خرمشهر و آبادان، وجود مرز هوایی فرودگاه آبادان، اتصال به شبکه راه‌آهن سراسری، حضور نیروی کار متخصص و ماهر، فعالیت پایانه مرزی شلمچه، حضور کاروان‌های راهیان نور، تردد زوار عتبات عالیات، فرصت ارائه خدمات گردشگری به مسافران و زائران عراقی، وجود رودخانه‌های پرآب، استعداد بالای کشت محصولات گرمسیری، دانه‌های روغنی و توسعه نخیلات، این منطقه برای توسعه و رشد اقتصادی مستعد است.

اقدامات منطقه آزاد اروند در مسیر دستیابی به اهداف توسعه‌ای

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟