بومی‌سازی سرلوحه برنامه‌های راهبردی در پتروشیمی شازند

اقدامات مجتمع پتروشیمی شازند طی سال‌های اخیر باعث شده تا تهدید تحریم به یک فرصت ایده‌آل با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان داخلی بر کاهش قیمت‌تمام شده محصولات خود تبدیل کند. کیفیت بالای محصولات تولیدی در پتروشیمی شازند باعث شده تا این واحد بتواند همچنان در بین 30 شرکت برتر بورس خوش بدرخشد.
بومی‌سازی سرلوحه برنامه‌های راهبردی در پتروشیمی شازند

به گزارش افق بازار، مجتمع پتروشیمی شازند از پیشتازان این صنعت مهم در حوزه صادرات و ارزآوری است که سه هدفی اصلی افزایش تولید، افزایش صادرات و دانش‌بنیانی شدن را به صورت عملی دنبال می‌کند. علیرغم تحریم‌های ظالمانه و سختی تامین تجهیزات و قطعات و همچنین شرایط سخت اقتصادی، پتروشیمی شازند توانسته است با همکاری جامعه متخصصان داخلی و حمایت از دانش‌بنیان‌ها مدیریت علمی و اقتصادی بسیار خوبی را خصوصا در زمینه داخلی‌سازی قطعات مورد نیاز خود به کار بگیرد. 
 
مجتمع پتروشيمی شازند 1,850 هزار تن محصولات پايه، پليمری و شيميايی 4 درصد از اتيلن، 5 درصد از پلی‌اتيلن سنگين، 7 درصد از پلی‌اتيلن سبک خطی، 10 درصد از پروپيلن و 7 درصد از پلی‌پروپيلن تولید شده در کشور را به صورت سالانه تامین می‌کند. پتروشیمی شازند به عنوان تولیدکننده متنوع‌ترین محصولات پلیمری و شیمیایی در صنعت پتروشیمی کشور برای توسعه سبد محصولات خود همواره تلاش می‌کند تا از طریق همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان داخلی بحران تامین تجهیزات و قطعات و مواد اولیه را برطرف و در مسیر افزایش تولید، صادرات و بومی‌سازی برنامه‌های خود را تقویت نماید. 
 
بومی‌سازی دانش ساخت توربو اکسپندر در واحد الفین با همت جوانان ایرانی در مجتمع پتروشیمی شازند از اقدامات در خور تقدیر شاراک بود که برای نخستین بار در کشور به انجام رسید و موجب شد تا ایران در زمره 5 کشور دارنده این دانش قرار بگیرد و کشور را در حوزه واردات از بیگانگان بی‌نیاز کند. 

بازسازی و برگشت به چرخه تولید دستگاه اکسترودر واحد پلی‌اتیلن سبک که در تولید گرانول نقش مهمی دارد از دیگر فعالیت‌های پتروشیمی شازند به شمار می‌آید که به دست توانمند متخصصان داخلی دانش ساخت آن بومی‌سازی شد. نمونه خارجی این تجهیز بالغ بر 10 تا 12 میلیون یورو معادل بیش از 5 هزار میلیاردریال قیمت دارد که پتروشیمی شازند به عنوان نخستین پتروشیمی در کشور و دومین کشور در قاره آسیا بعد از شرکت GSW ژاپن موفق شد نمونه ساخت داخلی را با رقمی معادل 300 میلیارد ریال بومی سازی نماید و از نظر کیفیت نیز نسبت به نمونه های خارجی از عملکرد بهتری برخوردار است و این امر باعث شد که تحریم های ظالمانه بین المللی در خصوص ارائه خدمات فنی و مهندسی شرکت ژاپنی به پتروشیمی شازند بی اثر شود.

دیگران چه می خوانند:

با توجه به آن که ظرفیت اکسترودر قدیم نسبت به تولید پودر واحد کمتر بوده، بخشی از تولید به صورت پودر (800 تن در ماه) و با قیمت3 درصد پایین‌تر از گرانول فروخته می شد که با راه‌اندازی اکسترودر جدید، این پودر به گرانول تبدیل شد. همچنین با انجام تعمیرات اکسترودر توسط دانش فنی داخلی در مقایسه با هزینه تعمیرات توسط شرکت های خارجی، شاهد کاهش هزینه های تعمیراتی و افزایش مجموع سودآوری ناشی از هر دو موضوع به میزان 2 هزار میلیارد ریال در شرکت پتروشیمی می باشیم.
 
از دیگر برنامه‌های بومی‌سازی در این شرکت فعال صنعت پتروشیمی می‌توان به تولید کاتالیست روپک اشاره کرد که با تکیه بر توان داخلی و استفاده از ظرفیت‌ فناوری دانش بنیان‌های ایرانی در شازند انجام شد و در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران یکی از پنج کشور تولیدکننده این کاتالیست می‌باشد. تولید و بومی سازی تولید کاتالیست‌ها بخشی از زنجیره ارزش است که مسئولان و مدیران صنعتی کشور نیز بر آن تاکید دارند. 
 
پیشرفت تکنولوژی و توسعه کاتالیست‌های نسل جدید منجر به تولید نسل‌های جدید گریدهای پلی‌اتیلن شده است. از آن جمله می‌توان به توسعه پلی‌اتیلن گرید لوله از PE63 و PE80 به PE100 و همچنین نسل‌های جدیدتر از جمله PE100 LS, RD, RT, RC اشاره کرد. یکی از این نسل‌های جدید، گرید PE100 RD (Resistant to disinfectant) می‌باشد که دارای مقاومت بالاتر در برابر گندزداهای بر پایه کلر می‌باشد. این گرید در سال‌های گذشته توسط شرکت‌های پیشرو در حوزه دانش و صنعت پلیمر از جمله  LyondellBasell, Borouge, Sabic پس از پژوهش و آزمایش‌های متعدد توسعه داده شده و در بازارهای جهانی ارائه شده است . 
 
با توجه به اینکه ایجاد شبکه فاضلاب یکی از زیرساخت‌ها در کشور محسوب می‌گردد ، نیاز به این محصول در مناطقی که از ضدعفونی کننده‌های برپایه کلر با غلظت‌های بالاتر استفاده می شود و لوله های فاضلاب می‌بایست دارای مقاومت بالاتری به ترکیبات کلر باشند کاملا ضروری می‌باشد.

افزایش تولید و فروش و کسب رکوردهای متعدد توسط پتروشیمی شازند در حالی به وجود آمد که نوسانات قیمتی خوراک و مشکلات عدیده در بازار، از موانع تولید همه مجتمع های پتروشیمی کشور بود، اما با برنامه‌ریزی‌های مدیریتی و دستورات ابلاغی مدیرعامل پتروشیمی شازند در مسیر نیل به اهداف توسعه‌ای خود و همچنین کمک به رشد اقتصادی با هدف تامین نیازهای موردنیاز داخل کشور موجب افزایش تولید محصولات باکیفیت در شازند شد.

بومی‌سازی سرلوحه برنامه‌های راهبردی در پتروشیمی شازند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟