تولید و صادرات در شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو افزایش یافت

استراتژی ها ی کلان ایمیدرو در سال جدید به همراه تدوین و تبیین برنامه‌های جدید که نقش اجرایی این شرکت را با هدف توسعه پایدار کمرنگ می‌کند و به الگوی نظارتی- حمایتی در استراتژی بهینه‌سازی و ارتقاء توان مقابله با تهدیدها و ریسک ها تغییر می‌دهد، سبب شده تا میزان تولید و صادرات در شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو افزایش یابد.
تولید و صادرات در شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو افزایش یافت

به گزارش افق بازار، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شناخته‌شده به عنوان ایمیدرو، شرکت سرمایه‌گذاری فعال در بخش صنعت و معدن ایران است. این شرکت در تبیین برنامه‌ها و چشم‌انداز فعالیت خود با هدف ارتقای زمینه تولید و صادرات برای شرکت‌های زیرمجموعه خود در سال جدید، فضا را برای حمایت از آن‌ها بازتر کرده است و خود نقش حمایتی و نظارتی را برعهده گرفته است. 

استراتژی‌های شرکت ایمیدرو در شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ صنعتی-معدنی، در چند بخش مشارکت بخش خصوصی و استفاده از دانش و فناوری‌های روز دنیا سبب شده تا ضمن شناسایی و تعدیل ریسک‌های منفی (تهدیدها)، ریسک‌های مثبت (فرصت‌ها) را نیز شناسایی و تقویت نماید. ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای و بازوی وزارت صمت، نقش کلیدی در عارضه یابی ، بهبود و توسعه زنجیره معدن و صنایع معدنی عهده دار است.

دیگران چه می خوانند:

 

تبیین برنامه‌های کلان ایمیدرو در جهت بهینه‌سازی

ایمیدرو دارای 8 شرکت اصلی و 55 شرکت عملیاتی در زمینه صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سیمان و مواد معدنی می‌باشد. رویکردهای سیستمی و فرآیندی و گسترش نظامهای مدیریتی در حوزه‌های اکتشاف، استخراج، فرآوری و صنایع معدنی از جمله اقداماتی است که در جهت دست‌یابی به اهداف از پیش‌تعیین شده به عنوان یک استراتژی بنیادی برای این شرکت سرمایه‌گذاری تببین گردید.

بزرگترین معمای واحدهای اقتصادی در جهان و خصوصا ایران «تأمین‌مالی» است. ایمیدور رهبری فرایندی را بر عهده می‌گیرد که در آن چند پروژه زنجیره معدن (که الزاماً در یک بخش خاص تعریف‌نشده‌اند و یا به هم مرتبط نیستند) را به‌نوعی در قالب یک کلیت واحد جهت تأمین‌مالی به بازارهای مالی داخلی و بین‌الملل عرضه می‌کند.

براساس تعاریف بالا و حتی بیشتر که از حد نوشتار این مقوله خارج است، باید گفت که تامین مالی و سرمایه‌گذاری و همچنین برنامه‌ریزی برای تولیدات صنعتی و بهره‌برداری معادن کاری سخت و طاقت‌فرساست. ایمیدرو توانسته است این مهم را حتی در زمینه ایجاد کنسرسیوم‌های سرمایه‌گذاری به انجام برساند همان‌گونه که اخیرا در مبحث اکتشافات و خصوصا معدن مس و طلای جانجا در سیستان شاهد آن بودیم. 

ایمیدرو از ابتدای سال گذشته، سیاست بومی سازی و توسعه ساخت داخل را بر مبنای اهداف کلان وزارت صنعت معدن و تجارت ابلاغ و بر اساس آن عملکرد شرکت های زیرمجموعه را دریافت و پایش می کند. صرفه جویی ناشی از بومی سازی شرکت های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی وابسته به ایمیدرو، از ابتدای سال 99 تا پایان سال1400، به مرز 1.3 میلیارد دلار رسید.

 

اکتشاف در نقاط کم برخوردار و محروم توسط ایمیدرو

ایمیدرو با پایش مناطق محروم استان‌های کم برخوردار، فرصت سرمایه گذاری در این مناطق را با هدف فعال کردن فرصت های توسعه معدن و صنایع معدنی و اشتغال فراگیر شناسایی کرده است. بررسی پتانسیل‌های معدنی فلزی، سیلیس و زغال‌سنگ؛ اولویت‌های سرمایه‌گذاری این مناطق با رویکرد ایجاد رونق صنعتی و اقتصادی و نیز محرومیت‌زدایی، بوده است.

انجام فعالیت های اکتشافی به عنوان اقدامی پایه ای به منظور تامین خوراک واحدهای صنایع معدنی از جمله اقدامات اصلی ایمیدرو در حوزه "توسعه" بوده است.

وجیه‌الله جعفری مدیرعامل ایمیدرو، اهمیت اکتشاف را به عنوان نقطه آغازین سرمایه گذاری و توسعه با هدف نهایی افزایش ظرفیت سازی و تولید محصولات معدن و صنایع معدنی و رونق مناطق کم برخوردار از مسیر اکتشاف عنوان می‌کند.

براساس اظهارات معاون وزیر صمت، معادن مس-طلا جانجا، طلای هیرد و بزمان از جمله نتایج فعالیت های اکتشافی این سازمان است که با فعال شدن معدن جانجا در سیستان و بلوچستان، بخش خصوصی فعالیت خود را در معادن اطراف توسعه بخشیده و آینده ای پررونق در انتظار آن مناطق است.

دو معدن با ذخایر قابل توجه در مناطق کم برخوردار در حال آماده سازی است و در آینده ای نزدیک، رونق اقتصادی را برای مناطق اطراف به بار خواهند آورد. اثر رونق اقتصادی که شرکت های ملی مس، گل گهر، چادرملو و ... برمناطق اطراف، استان متبوع خود و حتی کشورمان گذاشته اند امروزه برای معادن جدید قابل تصور است که علاوه بر رشد اشتغال و درآمدزایی به کاهش فقر نیز کمک شایانی خواهند کرد.

 

11هزار مگاوات ظرفیت تولید برق با راهبری ایمیدرو

نخستین واحد نیروگاهی با همکاری و سرمایه گذاری شرکت های بزرگ صنایع معدنی تابستان سال جاری وارد مدار تولید می‌شود. به گفته مدیرعامل ایمیدرو، حدود هزار مگاوات ظرفیت جدید نیز (5 نیروگاه) در حال طی مراحل الحاق به تفاهم نامه هستند به طوری که مجموع ظرفیت احداث نیروگاه به 11هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.

گفتنی است؛ ایمیدرو براساس چشم‌انداز تامین پایدار برق برای صنایع و معادن، احداث24 نیروگاه را با سرمایه گذاری شرکت های صنعتی و معدنی طی 3 سال راهبری خواهد کرد.


افزایش توان تولید و صادرات در شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو 

سرمایه گذاری و راه اندازی طرح ها، اکتشاف، فعال سازی معادن، تنوع سازی در تامین مالی و هدایت نقدینگی، بومی سازی، تقویت زیرساخت ها و جایگاه صندوق بیمه فعالیت های معدنی، توسعه برنامه های آموزشی و... از جمله راهبردی ترین اقدامات ایمیدرو است.

بر همین اساس، شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو طی 2 ماه نخست 1401 حدود یک‌میلیون و 815‌هزار و 338 تن کانسنگ زغال‌سنگ استخراج کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (230‌هزار و 418 تن)، 688‌درصد رشد نشان می‌دهد. از این میزان، «مجتمع زغال‌سنگ طبس» یک‌میلیون و 516‌هزار و 116 تن، «شرکت زغال‌سنگ طبس» 281‌هزار و 234 تن و «شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی» 17‌هزار و 988 تن استخراج کردند.

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، نقش اصلی این سازمان را در حمایت‌گری، تسهیل‌گری، بسترسازی خوانده و تاکید کرد ایمیدرو مجری سیاست‌گذاری‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و در جهت حمایت و حفاظت از منابع معدنی کشور است.

آمارها حاکی است شرکت های زیرمجموعه ایمیدرو با راهبری این شرکت، رشد تولید را در سال جاری رقم زدند بطوری که به رغم تشدید تحریم ها و مشکلات پیش روی تامین، تولید و صادرات، میزان ارسال کنسانتره به شرکت‌های داخلی طی 2 ماهه امسال با 7‌درصد افزایش، از 106‌هزار و 718 تن به 114‌هزار و 687 تن افزایش یافت.

 

نویسنده: بهار میرکاشی

تولید و صادرات در شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو افزایش یافت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟