به گزارش افق بازار، هدفگذاری و پیشبینی چشمانداز تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404، حاکی از توسعه سرمایهگذاریها در این صنعت و نقشآفرینی پررنگتر صنعت فولاد در اقتصاد ایران است. در حال حاضر، مواد اولیه و انرژی، دو چالش اصلی صنایع بالادستی زنجیره فولاد کشور محسوب میشوند. تهدیدهایی که برای شرکت سنگ آهن گهرزمین به فرصت تبدیل شده تا علاوه بر حفظ سلامت و بهداشت محیط زیست، افزایش میزان تولید، اشتغالزایی را دربر داشته است.
با توجه به اینکه چالشهای صنعت فولاد در سالهای آتی، دستاندازی برای تولید خواهند بود و مواجهه با آنها مستلزم برنامهریزی است، سنگ آهن گهرزمین طرحهای متعددی در زمینه سرمایهگذاری برای توسعه و احداث نیروگاه برق، بومیسازی، توسعه معادن و... را در دستور کار خود قرار داده است
با کاهش ذخیرههای روباز و افزایش عمق، هزینههای استخراج نیز به شدت افزایش یافته است و از آنجاییکه طبق اکتشافات جدید، ذخایر بزرگ سنگآهن غالبا در عمق بیش از 250 تا 300 متر قرار گرفتهاند، ضرورت دارد از هماکنون راهکارهای کارشناسانه و عملیاتی خاص برای استفاده بهینه از منابع و ظرفیتهای موجود و همچنین بهرهبرداری از منابع عمیق در آینده مورد توجه قرار گیرد.
شرکت سنگ آهن گهرزمین واقع در 50کیلومتری سیرجان در سالهای اخیر، با افزایش آمار تولید سنگآهن دانهبندی و کنسانتره سنگآهن، یکی از نقشآفرینان مهم در تامین این ماده اساسی در صنعت فولاد کشور بوده است و در حال حاضر نیز در زمره شرکتهای بزرگ معدنی کشور قرار دارد. این شرکت بهرهبرداری از بزرگترین معدن روباز سنگآهن خاورمیانه را که امروز ذخیره زمینشناسی آن حدود 649 میلیون تن تخمین زده میشود، مهمترین رسالت خود میداند و با جذب سرمایهگذاری در جهت تکمیل زنجیره تولید و افزایش استخراج اقتصادی از ذخایر معدنی کشور حرکت میکند.
این شرکت در سالهای اخیر توانسته است در زمینه توسعه معادن، تولید کنسانتره و گندله بسیار موفق عمل کند و همچنین با برنامهریزی دقیق و هدفمند، منجر به توسعه و رونق اقتصادی و اشتغالزایی شده است. ضمن اینکه در سالیان اخیر، یکی از مهمترین برنامههای شرکت سنگآهن گهرزمین، بومیسازی قطعات خارجی بوده و دستاوردهای چشمگیری نیز در این زمینه داشته است.
از دیگر ماموریتهای مهم گهرزمین میتوان به تبدیل منابع و ذخایر معدنی به محصولات با ارزش افزوده بیشتر با بهرهگیری از علم و تکنولوژی بهروز با هدف تامین نیازهای زنجیره فولاد، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در منطقه قرارگیری خود و در نهایت، رشد درآمدهای ملی اشاره کرد.
در شرکت سنگآهن گهرزمین، فعالیتهای بومیسازی به صورت پروژهمحور و در قالب برنامههای پنجساله تعریف شدهاند و مبتنی بر راهبردهای مذکور، تاکنون منتج به اجرای موفقیتآمیز چندین پروژه بزرگ و ملی در تولید محصولات دانشبنیان و فناورانه شدهاند. این مسئله، علاوه بر رفع وابستگی کامل و نیز اشتغالزایی برای متخصصان و مهندسان نخبه در حوزههای طراحی و مهندسی، تنها در حوزه قطعات در سال 1400، قریب به 20 میلیون یورو جلوگیری از خروج سالیانه ارز در سطح شرکت را در برداشته است.
چالش دیگری که فولادسازان کشور طی سالیان اخیر با آن دست و پنجه نرم میکنند، تامین برق و گاز واحدهای تولید است؛ اگرچه در تابستان سال جاری قطعی برق به مدت یک روز و بر اساس زمانبندی مشخصی صورت پذیرفت و زیان کمتری متوجه فولادسازان کشور شد اما از آنجایی که میزان مصرف برق کارخانجات ثابت است و کاهش مصرف برای آنها چندان معنا ندارد، تنها راهحل این معضل سرمایهگذاری برای توسعه و احداث نیروگاههای برق است.
در زمینه گاز واحدهای گندلهسازی و احیای مستقیم که مصرفکننده اصلی گاز در زنجیره فولاد هستند، در بخش گندلهسازی و نورد امکان تغییر سوخت و استفاده از مازوت به عنوان سوخت جایگزین برای تداوم تولید وجود دارد اما در بخش احیا امکان بهرهمندی از سوخت جایگزین نیست و در صورت قطعی گاز واحدهای آهن اسفنجی، روند تولید در این حلقه از زنجیره متوقف خواهد شد.
این شرکت، نگاه ویژهای به توسعه فعالیتهای دانشبنیان در سال جاری داشته است که از جمله آنها میتوان به طراحی و ساخت گیربکسهای صنایع معدنی با ظرفیت توان چهار هزار و 900کیلووات و طراحی و ساخت الکتروموتورهای صنایع معدنی با ظرفیت توان تا 6 هزار کیلووات اشاره کرد.
شرکت سنگ آهن گهرزمین، عملیات اجرایی چهار ابرپروژه فولادی را در مرداد ماه سال جاری آغاز کرد. احداث دو واحد مگامدول آهناسفنجی به ظرفیت سه میلیون و 400 هزار تن در سال که به صورت مستقیم برای 520 نفر و به صورت غیرمستقیم، برای یک هزار و 560 نفر در زمان بهرهبرداری، اشتغال ایجاد میکند.
احداث کارخانه ذوب و ریختهگری به ظرفیت سه میلیون تن در سال با اشتغالزایی مستقیم برای 850 نفر و غیر مستقیم برای دو هزار و 295 نفر، احداث کارخانه نورد گرم (فولاد آلیاژی) به ظرفیت سه میلیون تن در سال با اشتغالزایی مستقیم برای 600 نفر و غیر مستقیم برای یک هزار و 560 نفر و احداث دو واحد نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت هر کدام 500 مگاوات که برای 500 نفر به صورت مستقیم و برای یک هزار و 200 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد، این ابرپروژههای فولادی بوده است.
از آنجایی که رعایت محیط زیست اولویت مهم کشور است و همه باید در جهت احیای اکوسیستم و محیط زیست از دسترفته تلاش کنیم، سنگ آهن گهرزمین در این راستا اقدامات سازندهای را به انجام رسانیده است. مجموعه اقدامات این شرکت در ایمنی برای کارکنان، بهداشت محیط کاری و زیست محیطی سبب شده تا این شرکت رتبه عالی تک ستاره را دریافت کند.
سیر صعودی بهبود مستمر و تکاملی مدیریت «HSE» شرکت سنگ آهن گهرزمین براساس 400 شاخص در حوزههای مختلف ایمنی، بهداشت و محیط زیست با تدبیر و با حمایتهای همهجانبه مدیران و تلاش کارکنان این مجموعه موجب شد تا شرکت سنگآهن گهرزمین با کسب 418 امتیاز موفق به کسب رتبه عالی تک ستاره در ششمین برنامه ممیزی عملکرد «HSE» کلیه شرکتهای صنعتی و معدنی تابعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدن ایران شود.
0 دیدگاه