برنامه های غول فولادی ایران برای کسب سود بیشتر

شرکت فولاد مبارکه اصفهان که به عنوان غول فولادی از آن در صنعت ایران یاد می‌شود، علاوه بر کسب سود بالای ۸۰ هزار میلیارد تومانی توانسته با اجرای برنامه‌های توسعه‌محور و بهره‌برداری از ایده‌های پیشران و شرکت های دانش بنیان، در کنار حفظ محیط زیست و فعالیت‌های مبتنی بر مسئولیت‌های اجتماعی، گام‌های مثبت و فوق‌العاده موفقی را در جهت توسعه اقتصادی و تامین نیازهای داخل برداشته است.
برنامه های غول فولادی ایران برای کسب سود بیشتر

به گزارش افق بازار، شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین مجتمع صنعتی، با کسب سود یک میلیارد و 600 میلیون یورویی در سال گذشته توانست سالی استثنایی را برای سهامداران خود رقم بزند. سود بیش از 80 هزار میلیارد تومانی گروه مبارکه در سال گذشته که از منظر معاون اقتصادی و مالی این شرکت، خود نقطه چالش‌برانگیزی در سال جاری است و با امضای تفاهم‌نامه‌هایی با بانک‌هایی تجارت و ملی بر مبنای طرح خزانه‌داری متمرکز و همچنین انعقاد یک قرارداد دیگر با بانک ملت، مدیریت نقدینگی گروه فولاد مبارکه قرار است به بهترین شکل ممکن انجام شود. 
 
فولاد مبارکه در سه‌ماهه نخست سال جاری 206،920 میلیارد ریال سود خالص کسب کرده که این رقم در شش‌ماهه نخست به 322،414 میلیارد ریال رسیده است که نشان‎‌‌دهنده حفظ سودآوری در حد مطلوب نسبت به رقبای داخلی و خارجی است. این شرکت در شرایط رکودی حاکم بر بازار، در شش‌ماهه نخست سال جاری موفق به فروش 3،947،288 تن محصولات فولادی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش 10‌درصدی داشته است. از نظر ریالی نیز درآمد فروش به 804 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 22 درصد افزایش داشته است. به گفته معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه، این شرکت تا پایان سال جاری با فروش 8،400،000 تن محصول، درآمدی حدود 1،600 هزار میلیارد ریال را کسب خواهد کرد که نسبت به سال مالی قبل 10 درصد افزایش خواهد داشت.  
 
یکی از ویژگی‌های بارز شرکت فولاد مبارکه پرداخت سود تقسیمی مصوب در کمترین زمان به سهامداران مخصوصا سهامداران حقیقی است؛ به‌طوری‌که سود سهامداران حقیقی در تاریخ 20 شهریورماه پرداخت شده است. فولاد مبارکه در تاریخ 30 مهر سال جاری اقدام به ثبت افزایش سرمایه مصوب مجمع عمومی فوق‌العاده 11 مردادماه 1401 کرده و به‌این‌ترتیب سرمایه اسمی شرکت از 293 هزار میلیارد ریال به 530 هزار میلیارد ریال رسیده است. 
 
اجرای پروژه‌ها در فولاد مبارکه ضمن پایداری تولید و فروش، نویدبخش افزایش سودآوری برای سهامداران است. بر همین اساس، شرکت فولاد مبارکه در راستای دست‎یابی به سودآوری پایدار برای سهامداران، پروژه احداث نورد گرم 2 را در دست اجرا دارد؛ همچنین به منظور تأمین پایدار انرژی برق، اقدام به احداث نیروگاه 914 مگاواتی سیکل ترکیبی و 600 مگاواتی نیروگاه خورشیدی کرده که تا پایان شهریورماه 1401، پیشرفت درخورتوجهی داشته است.  
 
علاوه بر این، سال 1401 برای فولاد مبارکه، سرآغاز همکاری حداکثری با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، کاهش ضایعات و استفاده بهینه از منابع انرژی و تنوع روزافزون سبد محصولات بوده است. منویات مقام معظم رهبری در شروع سال جاری توسط شرکت فولاد مبارکه چراغ راه تولید و فعالیت این شرکت قرار گرفت و در راستای عمل به شعار سال مبنی بر «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» در سال جاری 62 پروژه دانش‌بنیان با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در نواحی آهن‌سازی، فولادسازی، نورد گرم و سرد، مجتمع فولاد سبا و خدمات فنی و پشتیبانی با هدف کاهش مصارف آب، گاز، برق و همچنین کاهش ضایعات تعریف شد. 
 
به‌هرحال تنوع و توسعه سبد محصولات رویکرد جدید و جدی فولاد مبارکه برای خودکفایی هرچه بیشتر صنعت کشور است که از سال 1401 با قوت هرچه بیشتر مطرح شده است. در این راه تولیدهای فولادهای زنگ‌نزن را می‌توان آغاز راهی برای تولید انواع فولادهای خاص و زنگ‌نزن در کشور دانست که می‌تواند پایه تولید بسیاری از محصولات کیفی پرکاربرد با ارزش‌افزوده بالای اقتصادی باشد. در سال جاری حدود 12 محصول جدید در شرکت فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا طراحی و تولید شده است که بخش عمده‌ای از این محصولات اکنون با پشت سر گذاشتن مراحل تست وارد فاز تولید انبوه و عرضه به بازار شده است. 
 
با توجه به اهمیت هریک از حوزه‌های انرژی، به‌ویژه آب، درمجموع کل نواحی 12 پروژه دیگر برای کاهش مصرف برق نواحی یادشده، 11 پروژه برای کاهش مصرف گاز، 19 پروژه برای کاهش مصرف آب و 34 پروژه نیز برای کاهش ضایعات و پیشگیری از هدررفت محصول و جلوگیری از تولید محصول نامنطبق در نظر گرفته شد. به‌طورکلی از ابتدای سال جاری 138 پروژه برای بهینه‌سازی و کاهش مصارف و کاهش ضایعات (جلوگیری از تولیدات خارج از استاندارد) و افزایش بازدهی محصول تعریف و وارد فاز اجرا شده است که بخش عمده‌ای از آن‌ها تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید. 
 
معاون وزیر نیرو درباره مزیت‌هایاحداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط شرکت‌های بزرگ صنعتی ازجمله شرکت فولاد مبارکه می‌گوید: «خوشبختانه این شرکت در احداث نیروگاه‌های موردنیاز تولید برق در کشور پیشرو و الگوی سایر واحد‌های صنعتی و معدنی است. نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی در دست احداث توسط شرکت فولاد مبارکه بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور است و امیدواریم فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی، همت و تلاش مضاعف این نیروگاه را در کشور راه‌اندازی کند.» 
 
صنعت فولاد یکی از صنایع آب‌بر است، اما فولاد مبارکه روند بسیار مناسبی را در زمینه صرفه‌جویی در پیش گرفته و با اجرای بازچرخانی پساب‌های صنعتی و شهری، تاکنون دستاورد‌های خوبی داشته است. تاکنون فولاد مبارکه در راستای کاهش برداشت از منابع آبی در منطقه، دستاورد‌های فوق‌العاده‌ای داشته که این دستاورد‌ها در حوزه رعایت مسائل زیست‌محیطی همچنان تداوم دارد. 
 
نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناوری نوین، کسب‌وکار‌های محیط‌زیست و مشاغل سبز و با رویکرد محیط‌زیست مردم‌پایه و هوشمند و فناورانه در همکاری با شرکت‌های صنعتی و خصوصا شرکت فولاد مبارکه دارای اهمیت و مشهود است. بنا بر اذعان رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، فولاد مبارکه الگوی زیست‌محیطی مناسبی برای سایر بنگاه‌های اقتصادی کشور است. 
 
بنابر اظهارات معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه، اجرای چنین پروژه‌هایی علاوه ‌بر مزایای اقتصادی که برای شرکت به ارمغان می‌آورد، از این نظر که سطح فرهنگ کاری همکاران را در زمینه محوریت دانش بیش‌ازپیش افزایش می‌دهد، حائز اهمیت است؛ چرا که در ادامه راه خواهیم دید دانش‌بنیان بودن فولاد مبارکه بروز و ظهور بیشتری خواهد یافت. 
 
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با تاکید بر توجه فولاد مبارکه به اجرای طرح‌ها و اقدامات مرتبط به حفظ محیط‌زیست در منطقه خاطرنشان می‌کند: «اگر مردم مطمئن شوند که شرکت‌های بزرگ صنعتی ازجمله فولاد مبارکه و یا ذوب‌آهن اصفهان در زمینه حفظ محیط‌زیست اقدامات ارزشمندی انجام می‌دهند، بیشتر دغدغه‌های آن‌ها برطرف می‌شود. من از اینجا از تلاش‌های دست‌اندرکاران شرکت فولاد مبارکه در زمینه تولید و حفظ محیط‌زیست قدردانی می‌کنم.» 
 
شرکت فولاد مبارکه در زمینه اصلاح و بهبود فرایند‌ها نیز  در راستای کاهش رد پای کربن، آب و حسابداری محیط‌زیستی، اقدامات مثبتی را آغاز کرده که با اجرایی شدن آن‌ها، عملکرد زیست‌محیطی شرکت فولاد مبارکه بیش‌ازپیش ارتقا می‌یابد. این شرکت در راستای بهبود عملکرد زیست‌محیطی در حال حاضر آموزش‌های موردنیاز را برای کارکنان، پیمانکاران و زنجیره تأمین آن در دستور کار خود قرار داده تا در زمینه حفظ محیط‌زیست با رعایت تمام موازین موردنیاز در این حوزه به توسعه پایدار برسد.

 

دیگران چه می خوانند:

گزارش: بهار میرکاشی

برنامه های غول فولادی ایران برای کسب سود بیشتر

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟