به گزارش افق بازار، شرکت فولاد خوزستان برنامههای جامعی را برای تمام حوزههای تولید، فروش، توسعه و بومیسازی در سال 1402 اجرا میکند. این شرکت در راستای تحقق شعار سال از همان روزهای آغازین رکوردهای خود را بهبود بخشید و توانست علاوه بر کسب رکوردهای جدید در تولید روزانه، رکوردهای چندین ساله را نیز افزایش داده و به ثبت برساند.
فولاد خوزستان در سال 1401، با وجود مشکلات رکود در بازارهای فولاد جهانی و داخلی، محدودیتهای برق در تابستان و همزمان گاز و برق در پاییز و زمستان، با مدیریت مناسب چالشها، توانست رشد تولید و درآمد فروش خود را حفظ کند. در این سال، حدود 1 میلیون و 268 هزار تن فولاد میانی به کشورهای خارجی صادر شد که باعث درآمد ارزی 800 میلیون دلاری برای کشور شد. علاوه بر این، فولاد خوزستان توانست جایگاه بزرگترین صادرکننده فولاد ایران را برای خود حفظ کند.
فروش محصولات فولاد خوزستان در سال 1401 با رشد 6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 53 هزار و 64 میلیارد تومان بوده است. این رشد درآمدی در شرایطی صورت گرفت که رکودی از اوایل خرداد گذشته در بازارهای جهانی صنعت فولاد پدیدار شد.
فولاد خوزستان در سال 1401 موفق به تکمیل بیش از 30 پروژه با ارزش 2107 میلیارد تومان شد که از حیث ارزش سرمایهگذاری، رشد 1051 درصدی نسبت به سال 1400 را نشان میدهد. این شرکت فولادی در سال 1402 گامهای به مراتب بزرگتری در حوزه توسعه برخواهد داشت تا فخوز را به هدف استراتژیک آن که سهم 25 درصدی از تولید فولاد کشور در افق 1410 است، نزدیکتر کند.
شرکت فولاد خوزستان پس از ثبت یک جهش چشمگیر در حوزه تولید و تامین نیازهای داخلی در سال گذشته، برنامههای خود در سال 1402 را با توجه به تحقق شعار سال مبنی بر رشد تولید در جهت کمک به مهار تورم قرار داده است و معتقد است که سال جدید، سالی به یادماندنی برای فخوز خواهد بود.
بنا بر اعلام مدیرعامل فولاد خوزستان؛ این شرکت قصد دارد تا در سال 1402 با تعریف یک برنامه چالشی، سرعت اجرای ابرپروژههای کلیدی ماشین ریختهگری اسلب عریض، پلنت اکسیژن 4 و نیروگاه 520 مگاواتی برق را بالا ببرد و میزان پیشرفت این پروژهها را طی 12 ماهه 1402، 40 درصد افزایش دهد. این بهمعنای میانگین پیشرفت ماهانه 3/3 درصدی است که عدد بالایی محسوب میشود. اجرای این پروژهها، پایداری تولید، خوداتکایی در تامین برق و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر را درپی خواهد داشت.
بر همین اساس، رکـورد تـولیـد روزانـه واحد احیـا، واحد مدول 2 و واحد زمزم فـولاد خـوزسـتان در اولین ماه سال 1402 توسط تلاشگران این مجموعه شکسته شد تا شعال سال با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» تحقق پیدا کند. تولید روزانه واحد احیا به ترتیب، 13 هزار و 150 تن، 13 هزار و 392 تن و 13 هزار و 630 تُن در روزهای 16، 18 و 19 فروردین رقم خورد که در این راستا، جهادگران روزهدار شاغل در فولاد خوزستان توانستند رکورد روزانه تولید واحد مدول 2، احیا دو را در 18 فروردین ماه به دو هزار و 890 تُن افزایش دهند.
در ادامه رکوردزنیهای فولاد خوزستان در ابتدای سال جدید، این شرکت موفق شد رکورد تولید زمزم یک را پس از 5 سال در 19 فروردین ماه به دو هزار و 890 تُن برساند. رکورد تولید واحد زمزم دو نیز پس از دو سال به شش هزار و 550 تُن در روز ارتقا پیدا کرد.
مدیریت فولاد خوزستان و مجموعه کارکنان پرتلاش این مجتمع فولادی در جنوب کشور قصد دارند تا در نیمه اول این سال، طرح زمزم 3 بهعنوان بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی ایران با ظرفیت تولید 1 میلیون و 760 هزار تن را به بهرهبرداری برسانند. این طرح علاوه بر این که زنجیره تامین آهن اسفنجی را در گروه فولاد خوزستان تکمیل میکند، باعث میشود تا سودآوری بالایی از محل فروش آهن اسفنجی نصیب این شرکت شود. سهم ساخت داخل در این ابرپروژه، 61 درصد است و 10 شرکت دانشبنیان و 44 شرکت بومی استان خوزستان در احداث آن مشارکت دارند.
همچنین در نیمه دوم سال 1402 کارخانه فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان با ظرفیت 800 هزار تن در سال به بهرهبرداری خواهد رسید. این پروژه، یکی از پروژههای مهم گروه فولاد خوزستان در راستای چشمانداز 1410 این شرکت و دستیابی به ظرفیت 13/6 میلیون تنی است.
فولاد خوزستان در برنامه جامع 1402 خود قصد دارد 3.8 میلیون تن فولاد میانی (بیلت، بلوم و اسلب) را تولید کند. همچنین با برنامهریزی صادرات 2 میلیون تن فولاد، شرکت به هدف ثبات نرخ ارز و مهار تورم با تأمین همزمان نیازهای ارزی خود و افزایش درآمدهای ارزی کشور پی خواهد برد.
0 دیدگاه