به گزارش افق بازار: به دلیل پیشرفت فناوری در عصر جدید، این امر به سادگی امکانپذیر شده است. عصر ارتباطات و فناوری عنوانی است که بارها آن را شنیدهایم و با زندگی همگی ما به نوعی درهم آمیخته است، عصری که نیاز بشریت و انسانها در تعامل با جهان هستی برطرف ساخته و اگر در راه درست استفاده شود، میتوان در جهت رفع نیاز و خواستههای به قول امروزیها؛ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بهره گرفت.
این یادداشت اختصاص به نقش روابط عمومیها در توسعه ارتباطات اقتصادی دارد. هدفی که این روزها در سراسر دنیا از طریق کلیه سردمداران کشورها دنبال میشود و به دلیل ضعفهای ارتباطی در مراودات اجتماعی، نقصها و دشمنیهایی در تعاملات سیاسی به وجود آورده است. کینههایی که به مرور زمان تبدیل به یک چالش بزرگ برای برطرف کردن نیازهای اقتصادی و فرهنگی بین قارهها و کشورها شده است.
نقش رسانهها حمایت از منافع ملی برای توسعه اجتماعی و کمک به تأمین اهدافی چون هویت ملی، ثبات و وحدت فرهنگی است. اما در این میان رسانهها، نیازمند دریافت اطلاعات درست و به موقع و حساس هستند که در اینجا نقش یک روابط عمومی قوی به روشنی احساس میشود. حتی اگر رسانهای خدای ناکرده با قصد و غرض قبلی اقدام به کوچکنمایی یا سانسور دستاوردی بکند، روابط عمومی و توسعه ارتباطات قوی در اطلاعرسانی به موقع میتواند آن هجمه را خنثی نماید.
امروزه نقش ارتباطات و روابط عمومی دراستراتژی سازمان، نقشی موثر قلمداد میشود و جایگاه روابط عمومی به عنوان ابزار مدیریتی بر مبنای حرکتهای علمی و حرفهای از مشخصههای جدید روابط عمومی درعصر ارتباطات قلمداد می شود.
اطلاع رسانی شفاف اصلی غیرقابل انکار در عرصه روابط عمومی و ارتباطات است. بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) نیز همواره این موضوع را گوشزد میکرد و میفرمود: کارهای خود را به مردم بگویید تا دشمنان و شیاطین نگویند کاری انجام نشده است.
شناخت تواناییها، اصول شفافیت، پاسخ صریح و واقعی به کلیه شبهات، اطلاعرسانی به موقع از دستاوردهای اکتشافی و صنعتی، پیامرسانی و تعامل با دیگران در رفع نیاز و تولیدات داخلی همگی مواردی است که نقش روابط عمومیهای یک شرکت، سازمان و حتی یک کشور را در برقراری ارتباط با دیگران پررنگتر میکند.
روابط عمومی به عنوان یکی از ارکان مدیریت و بخشی از نظام رسانه ای است که اهمیت آن در مسئولیت ارتباطی سازمانها، بنگاه های اقتصادی و نهاد های فرهنگی اجتماعی نمود تازهای پیدا کرده است.
رهبر معظم انقلاب نیز درباره نقش و جایگاه ارتباطات و روابط عمومی در کشور می فرمایند : روابط عموميها بايد ببينند خلايي كه وجود آنها را ضروري كرده است چيست. عشق به خدمتگاهي در برخي از افراد و دستگاهها موجب ميشود كه قلمرو وسيعتري را براي كار خود جستوجو كنند و در نتيجه تداخل بخشهاي مختلف پيش ميآيد.
اینکه چه میزان تولیدات و دستاورد یک کشور در عرصه فناوریهای صنعتی و یا صنایع دستی حاصل شده است، چه امکانات و متخصصینی در عرصه تولیدات فرهنگی و اجتماعی، صنعتی و معدنی به همراه چه مقدار و نوعی از کالاهای داخلی یک کشور یا شرکت برای صادرات و شناساندن به دنیای خارج از محدوده تولیدکننده وجود دارد، همگی عرصههایی از فعالیت یک روابط عمومی خوب با عملکردی قوی است که میتواند در کنار کسب درآمد به ثبت بازارهای جدید برای صادرات محصولات تولیدی یک تولیدکننده (حال شرکت باشد یا یک کشور) کمک شایانی نماید.
پیشرفت صنعت و تکنولوژی در جهان، منجر به تأسیس دفاتر روابط عمومی شده است و این پیشرفت صنعتی و پیامدهای آن باعث بهبود کیفیت زندگی انسان شده است. در ابتدا در کشورهای صنعتی و سپس در سراسر دنیا، شرایط زندگی بهتر شد و بیسوادی در حال کاهش است، به این ترتیب، انسانها آگاهتر شده و به سمت پیشرفت هدایت میشوند.
در امروزه، همه سازمانهای دولتی و غیردولتی، مؤسسات صنعتی، بازرگانی و غیرانتفاعی، دانشگاهها و اتحادیهها در هر کشوری، به دنبال جلب پشتیبانی و همکاری عمومی هستند. یافتن حمایت و همکاری افکار عمومی، به شدت به اهمیت این مؤسسات در جوامع مدرن امروزی نشان میدهد.
دستگاه روابط عمومی، نقش اساسی در این زمینه ایفا کرده و با فعالیتهای خود، برای ایجاد سازگاری و هماهنگی بین سازمانها و افراد و گروهها، نتایج مطلوبی را به دست آورده است.
روابط عمومی به عنوان بخشی از نظام رسانه ای با در اختیار داشتن ابزار و امکانات، با جمع آوری و رصد اطلاعات مورد نیاز، تجزیه و تحلیل داده ها، ضمن بهره گیری از شیوه ها و تکنیک های ارتباطی و اطلاع رسانی به اشاعه و ترویج فرهنگ و فرهنگ سازی می پردازد و به عنوان اهرم و نهاد ارتباطی علاوه بر تسریع فرایند فرهنگ سازی؛ مدیریت، روشنگری و شکل گیری افکار عمومی را در رشد و تقویت توسعه اقتصادی عهده دار است.
یک واقعيت انکارناپذیر کارکرد ذاتی روابط عمومی است که می تواند با رویکرد اخلاقی خود نسبت به ایجاد، حفظ و تداوم ارتباط نقش توسعه ای خود را ایفا کند و یا در صورت سوء کارکرد، ابزاری بشود برای روسای سازمانها و نقش تبلیغاتی و تشریفاتی داشته باشد. روابط عمومي توسعه بخش، نيازمند ساختاري مشتري مدار است ساختاري که بتواند به هر کدام از مشتريان، در هر زماني و در هر مکاني پاسخگو باشد و چنين ساختاري نيازمند توسعه استراتژيک روابط عمومي در تمامي لايه هاي ارتباطي با مشتريان است.
0 دیدگاه