نرگس آبشناس خبرنگار افق بازار، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با هدف تحقق اهداف ساخت داخل، توانست در سه سال گذشته صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی را به 1.5 میلیارد دلار برساند. در همین راستا و به منظور رسیدن به صرفه جویی ارزی تمام شرکتها، برنامه ها و اقدامات آنها مورد پایش قرار میگیرد و تلاش میشود تا صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی بهبود یابد.
بررسی طرحهای نیمه تمام معدن و صنایع معدنی و تعیین حدود 300 پروژه اولویت دار، جزو عملکردهای دو ماه گذشته ایمیدرو است که در 50 برنامه، شامل 12 برنامه کلی برای سازمان تدوین شده است که برآوردها نشان می دهد این تعداد طرح، با دو میلیارد دلار سرمایه، پتانسیل ایجاد 30 هزار شغل را دارند.
ایجاد و ساخت زیربناها همچون آب، برق، گاز، جاده و خطوط ریلی و دریایی در کنار بهرهگیری از دانش روز و نسل چهارم تکنولوژی جزو الزامات توسعه در چشمانداز جدید این سازمان از اهمیتی خاص برخوردار است.
به همین منظور در سالهای اخیر، سازمان ایمیدرو در 5 محور اصلی با هدف صرفهجویی ارزی در حوزه بومیسازی برنامههایی را تدوین و به اجرا گذاشته است. فعالکردن سامانه جامع بومیسازی زنجیره آهن و فولاد ایران، راهاندازی فاز دوم سامانه بومیسازی با عنوان سامانه کارلینک، شبکهسازی هدفمند در کسبوکارها، برنامهریزی جهت توسعه سامانه مرتبط با بومیسازی سایر مواد معدنی، انجام فعالیتهای پژوهشی همسو باموضوعات بومیسازی از محورهای اصلی این پروژهها بود که 1/5 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی حاصل از این امر را در 3 سال گذشته به دنبال داشته است.
5 استراتژی ایمیدرو برای توسعه فعالیتهای اکتشافی
سرپرست جدید ایمیدرو معتقد است که در مسیر دستیابی به اهداف کلان توسعه معدن و صنایع معدنی باید برنامهریزیها به گونهای باشد که ثروت کنونی معادن و منابع طبیعی خدادادی را به عاملی برای ثروت آفرینی و ثروتزایی، به ویژه برای نسلهای آتی، تبدیل شود.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پنج استراتژی اصلی را برای توسعه فعالیتهای اکتشافی در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
استراتژی اول: کشف منابع معدنی متنوع جدید برای توسعه بخش معدن و افزایش سهم آن در تولید ناخالص ملی با اکتشاف در پهنهها و همکاری با سازمان زمینشناسی. این استراتژی بر اهمیت اکتشاف منابع معدنی جدید تاکید میکند و توسعه بخش معدن را هدف قرار میدهد.
استراتژی دوم: فراهم ساختن بستر مناسب برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی با تهیه مستندات اکتشافی مطابق با استانداردهای جهانی در سیستم GIS. با ایجاد بستری مناسب برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در بخش اکتشاف، به توسعه این بخش کمک میشود.
استراتژی سوم: سرمایهگذاری اکتشافی در مناطق کم برخوردار و دارای پتانسیل معدنی برای هدایت منابع، ایجاد توسعه، اشتغالزایی و تامین امنیت در آن مناطق. با انجام سرمایهگذاری اکتشافی در مناطق کم برخوردار از منابع و با پتانسیل معدنی، توسعه، ایجاد اشتغال و تامین امنیت در این مناطق ترویج خواهد یافت.
استراتژی چهارم: ایجاد اقتصاد چندمحصولی و گام برداشتن در مسیر توسعه پایدار و تبدیل معدن به عنوان یکی از محورهای مهم اقتصاد کشور به شمار میآید که ایمیدرو قصد دارد با استفاده از این استراتژی به توسعه اقتصاد کشور کمک کند و معدن به عنوان یکی از محورهای مهم اقتصادی مورد توجه قرار میگیرد.
استراتژی پنجم: کشف فلزات استراتژیک و تامین خوراک مورد نیاز صنایع کشور است. در این استراتژی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برنامهریزی کرده است که با کشف فلزات استراتژیک خوراک مورد نیاز صنایع کشور را تأمین و بهینه سازی کند. اجرای این برنامه میتواند به توسعه و تقویت سطح تولید و تأمین امنیت صنعتی کشور کمک کند.
رصد و بهرهگیری از تحولات به روز معدن و صنایع معدنی در جهان از مهمترین الزامات پیشروی ایمیدرو در دوره مدیریت جدید اعلام شده است و از جمله مهمترین نمادهای آن هوشمندسازی فرآیندها است. سازمان ایمیدرو در برنامههای پیشروی خود دو حوزه زنجیره فولاد و مس را به عنوان پیشران توسعه بخش معدن و صنایع معدنی میداند و بخشهای روی، آلومینیوم، طلا، تیتانیوم و عناصر نادر، از دیگر حوزههای توسعه معدن و صنایع معدنی از نظر این سازمان هستند.
شرکتهایی مانند ملی صنایع مس، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، چادرملو، گل گهر، گهر زمین، آلومینیوم جنوب، تهیه و تولید مواد معدنی، فولاد هرمزگان، فولاد خراسان، آلومینای ایران و مناطق ویژه اقتصادی تحت پوشش ایمیدرو از جمله شرکتهای پیشرو در اجرای استراتژی بومیسازی با هدف کاهش خروج ارز از کشور هستند.
0 دیدگاه