به گزارش افق بازار: در طول یکسال گذشته از شهریور 1401 تا کنون، دولت سیزدهم اقدامات بسیاری را در جهت حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم به انجام رسانیده است. کارهایی که اگر چه هنوز نیازمند بررسی و فعالیتهای بسیار برای رسیدن به نقطه مطلوب رفاهی در زندگی روزمره و معیشتی مردم جامعه است، اما توانایی دولت را در سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بالاتر از دورههای قبل نشان میدهد.
دولت سیزدهم در دوره زمانی مذکور، اهداف و نتایج فعالیتهای خود را بر مبنای دیپلماسی سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه و حتی به صورت فراتر در پیمانهای آسیایی همچون پیمان شانگهای، قراردادهایی با کشورهای قاره آفریقا و حتی آمریکا قرار داد. مواضعی که در پس پرده نشان از یک اقتدارشکنی غرب و حرکت جهانی به سمت گذر از سیطره دلار و حاکمیت چند کشور خاص بر جهان دارد.
دستاوردهایی همچون عضویت در پیمان شانگهای و ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس و CIS، کسب مدارج علمی برتر، دستیابی به پیشرفتهای نظامی و استفاده از هوش مصنوعی در تولید جنگافزارها، برقراری و توافق سیاسی و اقتصادی با کشورهایی همچون عربستان، توافق در آزادسازی زندانیان با آمریکا و آغاز دریافت منابع بلوکه شده در کشورهای ثالث به دلیل تحریمهای ظالمانه، حرکت به سمت افتخارات پزشکی وتولید تجهیزات پزشکی، استفاده از ظرفیتهای دانشبنیانها در راهاندازی تجهیزاتی که به دلیل تحریمها مورد نیاز صنایع خصوصا فولاد و پتروشیمیها بود و... از جمله دستاوردهای ماههای اخیر دولت سیزدهم بوده است.
دولت سیزدهم با تمام فراز و نشیبهای پیشروی در جمهوری اسلامی ایران که عمدتا ناشی از دشمنی و تحریمهای ظالمانه خارج از کشور و کمدانشی و خدای ناکرده مخالفتهای دانسته برخی خواص داخلی است، مبارزه با فساد که از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به رئیس جمهور بود را سر لوحه خود قرار داد.
یکی از مهمترین رویکردهای دولت سیزدهم، مبارزه با فساد عنوان شد که برای این مهم میتوان به اقدامات انجامشده در وزارت اقتصاد برای حذف امضاهای طلایی و ساماندهی وضعیت بانکها و شفاف سازی فرایندها و سیستمی کردن امور صورت گرفت اشاره کرد.
سفرهای استانی آیتالله رئیسی در جهت حل مشکلات معیشتی و در جریان قرار گرفتن موانع و مشکلات مردم و کارخانهداران از مواردی بود که محور اصلی درکنار مردم بودن از موکدات رهبر معظم انقلاب را به همراه داشت. در کنار مردم بودن، یعنی در جریان مشکلات قرار گرفتن و اهتمام برای بهتر شدن معیشت و رفاه جامعه. طرح کالا برگ الکترونیک، برنامه برای ساماندهی نیروهای شرکتی، نگاه دولت به کارگران به جای کارفرمایان و تلاش برای حل معضلات اقتصادی و رفاهی آنها، رتبه بندی معلمان ، جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و واحدهای تولیدی، تدوین بستههای سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ایجاد راهکارهای جذب گردشگر و حمایت از جامعه معلولان که البته نیاز به بازبینی و سرعتعمل دارد، از جمله موارد خلاصه شده در دولت سیزدهم طی یکسال از شهریور سال گذشته تا هفته دولت 1402 بوده است.
در این دوره زمانی همچنین رفع انحصار و مقابله با فرار مالیاتی، برنامههایی برای تامین مالی پروژههای مسکن، کنترل نرخ اجارهبها و مسکن، کنترل نرخ ارز و قیمت طلا و سکه، وارد کردن فناوری هسته ای در اقتصاد ملی، پوشش رایگان بیمه سلامت برای پنج دهک اول درآمدی، طرح دارویار و سازماندهی بازار دارویی کشور، اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری، توسعه و تجهیز پروژههای درمانی بهویژه توسعه بخشهای بیمارستانی، کلینیکهای ویژه و مراقبتهای ویژه، افتتاح کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی(عج) و کلان بیمارستان غدیر، راهاندازی صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج، از دیگر اقدامات دولت مردمی بوده است.
علاوه بر این بهرهبرداری از 68 پروژه زیرساختی و تجهیزاتی در حوزه حمل و نقل دریایی به ارزش 19 هزار و 900 میلیاردریال، احداث و بهرهبرداری از 11 پست اسکله در بنادر کشور از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش حمل و نقل دریایی است.
البته ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که دولت سیزدهم اگرچه دستاوردهایی بزرگ را کسب کرده است و فعالیتهایی را با جدیت در جهت بهبود معیشت مردم دنبال میکند، اما مردم جامعه ایران اسلامی همچنان منتظر اقدامات معیشتی برای افزایش رفاه عمومی و حل مشکلات اقتصادی هستند. ناترازی حقوق کارگران با سبد معیشتی، خرید تضمینی گندم و پرداخت نشدن بخشی از مبلغ خرید توسط دولت، اجرانشدن سهام عدالت و یارانه برای جاماندگان و نفرات جدید، سنگینی نرخ اجارهبها و بالارفتن لحظهای قیمت حتی در کالاهای اساسی زیر نظر دولت، تورم نرخ مسکن و... از جمله موضوعاتی است که این روزها برخی افراد، آنها را مصداق ناعدالتی و ایجاد تبعیض و اختلاف طبقاتی عنوان میکنند.
بهار میرکاشی
0 دیدگاه