به گزارش افق بازار، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانست درآمد خود را در پنجمین ماه سال 1402 بهبود بخشیده و به میزان 15 درصد نسبت به ماه قبل افزایش دهد. کگل با بهرهبرداری از ذخایر قابل توجه معادن سنگ آهن و مزیتهای رقابتی مانند دسترسی به خطوط لوله گاز و ایستگاه ریلی، توانست جایگاه بزرگترین شرکت سنگآهنی بورس را به دست آورد و با بازسازی مدیریت مالی و نظارت مناسب بر عملکرد شرکتهای فرعی و وابسته، موفق شد درآمد تجمیعی خود را به مبلغ 28 هزار و 82 میلیارد تومان ارتقا دهد.
موفقیتها و عملکرد خوب شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سبب شده تا انتظارات سهامداران و سرمایهگذاران از این شرکت بالا برود، انتظاراتی که در جواب مثبت ارزیابی عملکرد کگل، مدیرعامل این شرکت را برآن داشت تا براساس چشمانداز برنامههای آتی گل گهر برای سال 1402، پیشبینی درخشش بیشتری از این شرکت و سود حاصله از محل درآمد فروش محصولات این شرکت برای سهامداران داشته باشد.
رشد درآمدی گل گهر در پنجمین ماه سال 1402
شرکت معدنی- صنعتی گلگهر، از طریق مدیریت و نظارت صحیح مالی بر عملکرد شرکتهای فرعی و وابسته به دنبال ارزش آفرینی بیشتر برای سهامداران و سایر سهامداران توانست جایگاه بزرگترین شرکت سنگآهنی بورس با 223 همت ارزش بازار را به دست بیاورد و قصد دارد تا برنامه افزایش سرمایه به مبلغ 4،85 همت از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران را به اجرا بگذارد.
کگل در مردادماه سال جاری توانست درآمد 5.620 میلیارد تومانی را به دست بیاورد. براساس گزارش عملکرد پنجمین ماه سال 1402، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با سرمایه ثبت شده 28 هزار میلیارد تومانی، از فروش محصولات خود، به درآمد تجمیعی 28 هزار و 82 میلیاردتومانی دست یافته است.
میزان درآمد کگل در این ماه نسبت ماه گذشته رشد 15 درصدی داشته که در مقایسه با مردادماه 1401 با افزایش 100 درصدی روبهرو شده است. درآمد تجمیعی "کگل" نیز در مقایسه با دوره مالی گذشته رشد 90 درصدی داشته است. رشد پیوسته شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نشان میدهد که نه تنها توانسته این روند رو به رشد را حفظ نماید بلکه با رکوردهای خود در فروش به نسبت سالهای قبل جایگاه خود در بازار را تقویت کرده است.
بررسی سبد درآمدی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر نمایانگر آن است که به طور متوسط صادرات محصولات کگل، حدود 15 درصد از حجم درآمدی این شرکت را شامل میشود.
گزارش عملکرد ماهانه "کگل" در دوماهه اخیر، نشان داد که سود سرمایه گذاریها در دوماه تیر و مرداد برای گل گهر درآمدی 700 میلیارد تومانی به دنبال داشته است.
برنامههای راهبردی گل گهر در تدوین چشم انداز 1410
سنگ آهن (Iron ore) مهمترین ماده اولیه زنجیره فولاد است و نوعی سنگ معدنی است که در پوسته زمین یافت میشود و در آن رگه هایی از آهن (Fe) وجود دارد. این سنگ معدنی پس از استخراج از زمین و تفکیک ناخالصی ها به شکل پودری نقرهای_ قهوه ای رنگ در میآید که برای استفاده میبایست فرآیندهایی بر روی آن انجام شود.
با توجه به آمار منتشر شده از ذخایر سنگ آهن، بیشترین ذخایر سنگ آهن در استرالیا است و پس از آن برزیل و روسیه بیشترین ذخایر را دارند. کشور چین بزرگترین وارد کننده و مصرف کنندهی این سنگ معدنی در بین بقیهی کشورهاست. کشورهای استرالیا و برزیل نیز بزرگترین تولید کنندگان آن در کل جهان به شمار میروند.
شرکت سنگ آهن گل گهر در سال 1370 با سرمایه 10 میلیارد تومان در شهرستان سیرجان به ثبت رسید و پروانه بهره برداری از معدن شماره یک به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) به آن اعطا شد که تا سال 1407 تمدید شده است.
تولیدات حاصل از این معدن شامل گندله سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، سنگ دانه بندی شده میباشد؛ میتوان گفت گندله اساسیترین محصول آن بوده به طوری که در حوزه صادرات تنها گندله محصول صادراتی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر میباشد و هم چنین در فروش داخلی نیز اصلیترین منبع درآمدی را شامل میشود.
تدوین چشم انداز 1410 و به تبع آن برنامههای راهبردی گل گهر از یک سو برخواسته از نگاه متوازنی مدیران ارشد شرکت و از سوی دیگر مبتنی بر تفکر راهبردی و راهکارهای مسئله محور است که یکی از اهرم های فراهم آورنده مزیت رقابتی در گروه گل گهر قلمداد می شود و برنامههای گل گهر بر اساس شناخت در جهت برطرف شدن مشکلات و
چالشها برای دستیابی به یک راهبرد درآمدزا و سودآور در مسیر توسعه پایدار اقتصاد ملی تدوین و تبیین شده است.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با تدوین چشم انداز 1410 در تلاش است تا نقش بیش از پیش موثری را در توسعه متوازن و پایدار گروه گلگهر فراهم آورد با این باور که همتراز با توسعه سرمایه گذاریها کلانِ گل گهر در حوزه های معدنی و صنعتی کشور، توسعه زیرساخت های مدیریتی و تفکر استراتژیک نیز مورد توجه مدیران ارشد شرکت قرار دارد، تا در کنار توسعه فیزیکی و مشهود، توسعه سرمایه های فکری و نامشهود هم رقم زده شود و تضارب این دو امر گل گهر را تبدیل به یک الگوی توسعه پایدار ملی نماید.
تامین سنگآهن بزرگترین و مهمترین چالش فعالان زنجیره فولاد از جمله گل گهر در آینده نزدیک است، منطقه گلگهر، 1200 میلیون تن برآورد شده است که از این مقدار تاکنون حدود 400 میلیون تن برداشت و 800 میلیون تن آن باقی مانده است. با توجه به افزایش نرخ برداشت ذخایر با توسعه کارخانجات و خطوط کنسانتره سازی و گندله سازی، اولویت برنامههای راهبردی شرکت گلگهر بر تامین پایدار و مطمئن سنگآهن قرار گرفته است.
سهم انرژی در قیمت فولاد و روند افزایشی آن، در کنار محدودیتهای تامین برق در تابستان و گاز در زمستان و بحران دایمی آب سبب شد تا در برنامههای راهبردی کگل این موضوع در جایگاه دوم اهمیت قرار بگیرد. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در تلاش است تا با اجرای پروژه شیرینسازی آب در خلیجفارس و انتقال آن به سیرجان، مشکل تامین آب را حل کند، اما برق و گاز موضوع دیگر راهبردهای زنجیره فولاد و به تبع آن گل گهر است که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک از جمله این برنامهها در دستور کار برنامههای آتی این شرکت قرار گرفته است.
استفاده از هوش مصنوعی و هوشمند سازی عملیات در بخش معدن، برقراری توسعه توازن زنجیره فولاد کشور و توسعه زیرساختهای توسعهای و مدیریتی با توجه به سرمایهگذاری در 40 شرکت به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از جمله برنامههای آتی این شرکت در چشمانداز 1410 برای دستیابی به درآمد و سود حاصله و نقشآفرینی در مسیر توسعه پایدار اقتصاد ملی میباشد.
0 دیدگاه