به گزارش افق بازار، مهدی کوهی مدیرعامل ذوبآهن در این نشست که به مناسبت سیزدهمین کنگره بینالمللی مهندسی عمران در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، گفت: محصولات جدید دارای 3 ویژگی است. امکان بالابردن سرعت در نصب، بالابردن ایمنی و مقاومسازی با استفاده از تیرآهنهای بالپهن به میزان سایز مورد استفاده از 8 تا 12ریشتر در برابر زلزله و ارائه بستههای پیشنهادی مربوط به ساختوسازها با توجه به نیاز مهندسین حتی در بلندمرتبهسازی از جمله امتیازات محصولات جدید تولیدی در ذوب آهن اصفهان است.
در ابتدای این مراسم رئیس هیئت مدیره انجمن سازههای فولادی کشور با اشاره به موضوع نشست، گفت: به دلیل افزایش هزینههای ساخت، تولید و اسکلتهای فلزی سطح سازههای فولادی در صنعت کشور افول کرده است و نگرانی حاصله از این امر موجب شد تا برای پیبردن به علت این موضوع به برگزاری جلسات آسیبشناسی اقدام شود.
در ادامه مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه ذوبآهن اصفهان به عنوان مادر صنعت فولاد ایران با قدمتی 52 ساله همچنان پیشران توسعه صنعت کشور است، اظهار داشت: برای نمونه به جلوداری این شرکت در توسعه راهآهن سراسری کشور اشاره میکنم. از دهه 90 سرمایهگذاری، دانشفنی و مباحث مربوطه از کشور آلمان وارد ایران شد و در طول این سالها با بومیسازی و علم دانشبنیانی تولید ریل راهآهن به صورت انبوه رسیده است.
وی افزود: تاکنون 85هزار تن ریل در زمان اعمال تحریمهای ظالمانه برعلیه کشور و نظام مهندسی با کمک دانشبنیانها تحویل کلانشهرها شده است.
مهدی کوهی با بیان اینکه در حال عبور از تولیدات سنتی و گذشته هستیم، تاکید کرد: یکهتازی و پیشتازی ذوبآهن از 52 سال قبل سبب شد تا رقبای بیشتری در داخل ایران و کشورهای همسایه پیدا کند. امروز عراق تقریبا تا سایز 18 تیرآهن، میلگرد را تولید میکند که 40 درصد از بازار صادراتی ایران مربوط به این تولیدات است. 20 درصد عوارض وضعشده در این کشور برای تیرآهنهای تولید ایران قیمت نهایی این محصول را گرانتر میکند.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان ادامه داد: راهکار افزایش درآمد از این حوزه در داخل نیاز به ساخت و ساز مسکن و انبوهسازی در کشور جوان ایران است که البته باید محورهای قیمتتمام شده ارزان و سرعت را برای موفقیت در این حوزه مدنظر قرار بگیرد.
مهدی کوهی، خدمت بزرگ دیگر ذوب آهن را به صنایع معدنی عنوان کرد و تصریح کرد: در سالهای گذشته آرک های چوبی در معادن برای حفظ سازهها استفاده میشد که خطر ریزش و تعطیلی را به دنبال داشت، اما اکنون ذوب آهن اصفهان تولید انواع آرک تونلی را که در نمایشگاه برگزار شده در مصلی تهران رونمایی شد را برای افزایش ضریب ایمنی و نقشآفرینی در جبهههای کاری جدید ارائه کرده است.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، خدمت به متروی کلانشهرها، توسعه راهآهن، صنعت ساختمانسازی و صنایع معدنی را از افتخارات این شرکت دانست و گفت: اعتقاد ما این است که این شرکت 52 سال به عنوان یک پرچمدار در خدمت صنایع کشور است. در حوزههای فولادی شرکتهای دیگری همچون فولاد مبارکه توانستهاند نقشآفرینی کنند و با تولید ورقهای مورد نیاز صنعت خودروسازی از خروج ارز حاصل از واردات آن از خارج از کشور جلوگیری کردهاند.
وی افزود: در گذشته لولههای بیدرز از خارج وارد میشد اما اکنون در داخل ایران به صورت صددرصدی تولید داخل است که تحویل صنعت سازه کشور میشود. مگاپروژهای از ایرانشهر به چابهار حدود 320 کیلومتر و نیاز به 56 میلیمتر قطر لوله توسط این شرکت انجام شد. در ابتدای این پروژه بیلت مورد نیاز در شش ماه ابتدایی برجام توسط وزارت نفت در ازای فروش نفت از هندوستان تامین میگردید که پس از قطع ماجرای برجامی این واردات قطع شد. اما در ادامه با کمک متخصصان داخلی به جای تعطیلی پروژه توانستیم به تولید این بیلت موردنظر با کمک فولاد اکسین و لولهسازی اهواز این مهم را به انجام برسانیم.
مهدی کوهی تاکید کرد: امروزه این پروژه به صورت پایلوت برای پروژههای بالای 20 اینچ در حال اجراست و همزمان با این موضوع وزارت نفت که در آن زمان اعتماد به تولید دانشبنیان داخلی نداشت اکنون پروژههای بوشهر تا جاسک به طول 1100 کیلومتر را حمایت میکند. صنعت فولاد به جایی رسیده است که فولاد اکسین اهواز به عنوان تولیدکننده ورقهای عریض ظرفیت خالی برای تولید ندارد.
گفتنی است؛ سیزدهمین کنگره بینالمللی مهندسی عمران با نشست تخصصی راهبردهای افزایش سهم سازههای فولادی در ساخت و ساز کشور، روز سهشنبه 25 مهر 1402 در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در این نشست مهدی کوهی مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، حامد ضیایی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازههای فولادی، مهدی نصر معاون سابق برنامه ریزی و توسعه ذوبآهن، علی نصیری، معاون بازرگانی شرکت ذوب آهن، محمد امین یوسف زاده مدیر مهندسی نورد ذوب آهن و سیامک ایپکچی رئیس هیئت مدیره انجمن سازههای فولادی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر حضور داشتند.
0 دیدگاه