به گزارش افق بازار، شرکت فولاد خوزستان برای بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای تولید محصولات و تامین نیازهای داخلی و درآمدهای صادراتی از روشهای فناورمحور استفاده میکند و برای رسیدن به این مهم طرح توسعهای فولاد خوزستان را به اجرا گذاشته است.
کارنامه فعالیت فخوز در 10 ماهه 1402 نشان میدهد که درآمد فروش محصولات فولاد خوزستان با جهش 46.3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 59 هزار و 128 میلیارد تومان رسیده است. همچنین حجم فروش داخلی و صادراتی این شرکت از ابتدای فروردین تا انتهای دیماه سال جاری 3،323،678 تن بوده که رشد 3.7 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
این افزایش حجم فروش محصولات در حالی به دست آمده که این شرکت در فصل گرم امسال، 540 هزار تن از تولید برنامهریزیشده خود را به واسطه محدودیتهای برق از دست داد. حجم کل فروش محصولات فولاد خوزستان در بازار داخلی، شامل فولاد میانی، آهن اسفنجی و گندله، 2،506،785 تن بوده که جهش 19 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال گذشته نشان میدهد و در واقع فخوز به خوبی توانسته نیازهای بازار داخلی را تامین کند.
حجم فروش شمش فولادی توسط فخوز در بازار داخلی در دوره یادشده، 1،201،219 تن است که رشد قابل توجه 12.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد. علاوه بر این، فولاد خوزستان 782،738 تن از نیازهای بازار داخلی به تختال را تامین کرده که حاکی از رشد 12.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
گزارش اختصاصی
تلاش این شرکت در تغییر افزایش تولید شایسته است به نحوی که گستره تولیدات این شرکت از شرق تا غرب کشور، امتداد دارد. فولاد خوزستان برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده خود برنامه طرح توسعه را تبیین کرده است که براساس گفتههای مدیرعامل فولاد خوزستان سرمایهگذاری تا پایان طرح توسعه 75 همت برآورد شد که تا کنون 25 همت آن تامین و صرف شده است.
سرمایههایی که در مسیر درست قرار گرفته و برای پروژههایی در بیشتر زمینهها همچون تولید، درآمد، مسئولیتهای اجتماعی و محیط زیست با جدیت دنبال میشود که نتیجه آن علاوه بر افزایش میزان کیفیت تولید محصولات و درآمدهای حاصله از جذب بازارهای جدید، اشتغالزایی و آبادانی را برای خوزستان به همراه دارد.
در شرکت فولاد خوزستان، 215 پروژه در گام چهارم توسعه در حال اجراست که 85 درصد پیشرفت داشته است. پروژه زمزم 3 یکی از مهم ترین پروژههای تولید آهن اسفنجی است که در صورت راهاندازی نیاز کشور را نسبت به واردات آهن اسنفجی بینیاز میکند.
همچنین، شرکت فولاد خوزستان با پروژههای ساخت نیروگاه 520 مگاواتی و 200 مگاواتی فتولتاییک تلاش دارد تا در مسیر کاهش مصرف برق استان، برق مورد نیاز خود را تامین کند. پروژه دیوار توری اطراف سایت انباشت و برداشت، که مشابه آن در کانادا، عمان و برزیل استفاده شده، وظیفه کنترل باد بردگی کنسانتره و مهار سرعت باد را برعهده دارد. این طرح از بادبُردگی کنسانتره و آلودگی فضای محیط پیشگیری میکند و هزینههای تحمیلی به شرکت را کاهش میدهد. با بهرهبرداری از این پروژه، فولاد خوزستان به تولید فولاد سبز نزدیک میشود.
شرکت فولاد خوزستان، در راستای بهروز رسانی تکنولوژی و تجهیزات نیز پروژه جایگزینی فناوری بر اساس مطالعات طرح جامع و نقشه راه فولاد خوزستان در سایت فولاد سازی را به اجرا درآورده است. از دیگر طرحهای این شرکت که در راستای بهینهسازی و افزایش کیفیت تولید محصولات انجام میگیرد، پروژه بهینه سازی نرمه و ضایعات آهن اسفنجی CBSI است. آهن اسفنجی در عمل بیشتر از 48 ساعت ماندگاری ندارد و باید به سرعت استفاده شود. این طرح با هدف تبدیل آهن اسفنجی سرد به بریکت برای جابجایی و استفاده از آن در فصلهای مختلف است.
تکنولوژی کورههای جدید از دیگر پروژههای فولاد خوزستان برای بالا رفتن سطح بهرهوری تجهیزات و نیروی انسانی است. اثر تکنولوژی کورههای جدید، به گونهای است که میتوان آهن اسفنجی را با دمای بالا وارد کوره کرد که از این طریق صرف انرژی حرارتی در کوره کاسته میشود.
0 دیدگاه