نگاهی بر اقدامات فولاد خوزستان در مسیر افزایش تولید و مسئولیت‌های اجتماعی

شرکت فولاد خوزستان در سال‌های اخیر و بالاخص با افزایش فعالیت‌های تولید در سال گذشته توانست با اجرای طرح‌های توسعه‌ای سهم خود را در تولید و صادرات فولاد افزایش دهد. این شرکت که به عنوان دومین قطب فولادی کشور نیز شناخته می‌شود اقدامات و برنامه‌های شایسته‌ای را در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در کنار فعالیت‌های افزایش تولید و ارتقای دانش فنی و کمی - کیفی نیز به انجام رسانیده است که در این مطلب به آن پرداخته‌ایم.
نگاهی بر اقدامات فولاد خوزستان در مسیر افزایش تولید و مسئولیت‌های اجتماعی
دیگران چه می خوانند:

به گزارش افق بازار، شرکت فولاد خوزستان با سرمایه گذاری بالغ بر 40 همت، هدفگذاری افزایش تولید به 4 میلیون تُن تا سال 1404 و تولید 13 میلیون و 600 هزار تُن تا سال 1410 را در دستور کار خود قرار داده است که این مهم نیازمند اجرای پروژه های بزرگی است که در یک سال گذشته مهمترین آنها آغاز گردید و هم اکنون نزدیک به 210 پروژه هم اکنون در حال پیگیری هستند. 
 
در سال 1402 مدیران فولاد خوزستان با در نظر گرفتن چالش تامین مواد اولیه و همچنین محدودیت تحریم ها برای نوسازی و اجرای پروژه ها، استراتژی توسعه از تکمیل زنجیره تا خودکفایی در تجهیزات را پیش گرفت. شرکت فولاد خوزستان در راستای تکمیل زنجیره ارزش سال گذشته، پروژه هایی بزرگ را دنبال کرد که از آنجمله می‌توان به افتتاح فولادسازی شادگان، بهره برداری از زمزم 3، استخراج محصول در معدن خواف، احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر و سیکل ترکیبی، پیگیری پروژه‌های اسلب عریض، CBSI و پروژه نورد ورق عریض اشاره کرد. 
 
همچنین پیگیری پروژه های معدنی از طریق شرکت توسعه معادن و فولاد خوزستان برای انجام اکتشاف پهنه آوار جازموریان که تخمین زده شده حدود 100 میلیون تن ذخیره قطعی دارد اتفاق افتاد که نشان می دهد برنامه مدیران فولاد خوزستان توسعه سبد محصولات شرکت فولاد خوزستان از تمام زنجیره معدن تا فولاد است تا علاوه بر خودکفا، ارزش افزوده بیشتری برای شرکت بدست بیاورد. 
 
فولاد خوزستان برای تولید پایدار در طرح‌های توسعه‌ای خود در بالادست اقدام به تکمیل زنجیره برای مقاومت در مقابل نوسانات بازار تامین مواد اولیه، سرمایه‌گذاری‌هایی را آغاز کرد. این شرکت با ورود به بخش معدن به دنبال تولید با کیفیت بالا برای افزایش فروش صادراتی است که در همین راستا، تامین انرژی موردنیاز نیز از بخش‌های توسعه‌ای و آینده‌نگر این قطب فولادی کشور در جنوب ایران و خودکفایی در تامین برق با ساخت نیروگاه 520 مگاواتی و ساخت یک نیروگاه خورشیدی در دستورکار گرفت و تا سال 1404 فاز اول نیروگاه 520 مگاواتی اجرا می شود و در ادامه به تا هزار مگاوات توسعه پیدا می کند. 
 
 
 
اهمیت مسئولیت اجتماعی حفظ محیط زیست در فولاد خوزستان 
 
فولاد خوزستان در 20 سال گذشته در کنار رشد تولید، کاهش آلایندگی را مدنظر فعالیتی مجموعه فخوز قرار داد و در سال گذشته نیز با استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها بر روی تصفیه و بازچرخانی پساب و کاهش انتشار آلاینده ها تمرکز کرد. این شرکت در دوازده سال گذشته، 50 درصد ظرفیت تولید خود را افزایش داده، در حالی که انتشار آلودگی ناشی از تولید کارخانه در این مدت 55 درصد کاهش یافته است. 
 
یکی از اقدامات فولاد خوزستان در سال 1402 برای حمایت از محیط زیست استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت تجهیزات کنترل غبار و انتشار آلودگی بوده است. از طرف دیگر این شرکت تلاش کرد تا با پیاده‌سازی برنامه پایداری برای بهبود مستمر در عملکرد محیط زیستی و کاهش انتشار آلاینده ها نقشی اساسی را ایفا نماید که در این مسیر بیش از 2500 میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید انجام گرفت. 
 
مدیران فولاد خوزستان در راستای حفظ محیط زیست در کنار تسهیل تولید و اشتغال، تدوین و اجرای پروژه جدید را همچنان جزو اولویت‌های خود قرار داده‌اند، برای نمونه زمزم سه که افتخاری برای صنعت کشور محسوب می شود منطبق با استانداردهای زیست محیطی طراحی و ساخته شده است. در واقع، 19 پروژه زیست محیطی با هزینه‌ای نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان توسط این شرکت با توجه به بافت شهر اهواز و تاثیرپذیری در برابر گردوغبار انجام گرفت تا با بهره برداری آنها در سال آینده دغدغه های مردم این شهر در زمینه آلودگی هوا را کاهش دهد. 
 
از دیگر اقدامات فولاد خوزستان در حوزه محیط زیست می‌توان به سرمایه‌گذاری در تصفیه پساب های شهری و بازچرخانی آب اشاره کرد. در 20 سال گذشته فولاد خوزستان بیش از 103 پروژه محیط زیستی انجام داده است که بخشی از آنها مربوط به بهینه سازی مصرف آب و بخشی نیز برای کاهش انتشار آلاینده های هوا بوده است. در واقع دو هزار و پانصد میلیارد تومان دیگر در دو سال اخیر پروژه اجرا شده و باعث شده فولاد خوزستان به شرکت سبز تبدیل شده است. برای نمونه از سال 1385 تصفیه خانه پساب صنعتی و با ظرفیت 3 هزار مترمکعب در ساعت راه‌اندازی کرده، اما از اردیبهشت امسال پروژه دیگری را راه اندازی کرده که حدود 70 درصد از پساب تصفیه شده دوباره تصفیه می‌شوند و این موضوع به کاهش مصرف آب شرکت منجر می شود. 
 
در حال حاضر فولاد خوزستان به الگوی برای سایر فولادسازان تبدیل شده که در نتیجه سرمایه گذاری های پیوسته شرکت بوده، برای نمونه 1000 میلیارد پروژه‌ جدید تعریف کرده است. 
 
اقدام دیگر شرکت ایجاد 530 هکتار فضای سبز و پایش محیط شرکت در راستای کاهش آلاینده‌ها است که به گواه دستگاه‌های نظارتی، 5 برابر فراتر از الزامات قانونی انجام داده است. از طرف دیگر سیستم‌های پایش عملکرد تجهیزات محیط زیستی استقرار پیدا کرده و به دلیل اینکه سیستم‌های مانیتورینگ آنلاین در این تجهیزات فعال است تمام اطلاعات مربوط به تصفیه خانه صنعتی به صورت مستقیم به سازمان محیط زیست ارسال خواهد شد. 
 
 
 
توسعه همکاری فولاد خوزستان با دانش‌بنیان‌ها 
 
نکته قابل توجه در اقدامات فولاد خوزستان در سال 1402 توسعه همکاری‌ با 10 شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت فعالیت شرکت دانش بنیان تافکو به عنوان زیر مجموعه فولاد خوزستان بوده و دستاورد این برنامه تسریع در اجرای پروژه ها و افزایش بومی سازی بوده است. به طوری که 61 درصدی تجهیزات مورد نیاز پروژه مگامدول زمزم 3 بومی‌سازی شد و این راهبرد تا خودکفایی در ساخت 100 درصد تجهیزات صنعت فولاد ادامه می یابد. این تلاش مستمر باعث شد تا اخیرا تندیس نوآوری برتر ایرانی به شرکت فولاد خوزستان اهدا شود. 
 
فولاد خوزستان در هر دو مقوله بومی‌سازی فناوری و ساخت قطعات از بالادست تا پایین‌دست موفق بوده است. به گونه ای که در حوزه بومی‌سازی قطعات و تجهیزات 1500 قطعه و تجهیزات را بومی سازی کرد و صرفه جویی ارزی بالایی ایجاد کرد. در همین راستا فولاد خوزستان با وجود مشکلات و موانع فراوان در راه تکمیل پروژه ها، بدون استفاده از یک نیروی خارجی با بهره گیری از توان داخل آنها را اجرایی کرده است.

نگاهی بر اقدامات فولاد خوزستان در مسیر افزایش تولید و مسئولیت‌های اجتماعی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟