پس از اینکه شورای رقابت اعلام کرد هر گونه عرضه خودرو در بورس اقدامی ضدرقابتی تلقی می شود و پیگرد قانونی دارد، اما بهمن موتور اقدام به استفاده از سازوکار بورس برای عرضه خودروهای خود و البته در شب عرضه محصولات این شرکت کرد، جلوی فروش خودرو از بورس کالا توسط مجلس گرفته شد.
با شروع سال جدید عرضه خودرو در بورس کالا آغاز شد؛ اما این عرضه حواشی بسیار زیادی داشت که مهمترین حواشی آن سهمخواهی ارگانهای مختلف از سود عرضه خودرو در بورس بود. به گفته محمدرضا میرتاجالدینی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1402 موضوع عرضه خودرو در بورس کالا از لایحه بودجه سال آتی هم حذف شده است.
آیا این بدان معناست که سال آینده دیگر خودرویی در بورس کالا عرضه نخواهد شد؟ این موضوع در بودجه سال آتی دیده نشده و همین مساله، ابهامات زیادی را درباره سرنوشت عرضه خودرو در بورس کالا ایجاد کرده است.
همچنین سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نیز در خصوص حذف عرضه خودرو در بورس گفته است: «در کمیسیون تلفیق به این نتیجه رسیدیم که نیازی نیست این موضوع در بودجه دیده شود.»
کارشناسان و فعالان بازار در این باره میگویند: «در صورتی که حذف بند مربوط به عرضه خودرو در بورس کالا به معنای پایان این روش فروش باشد، میتوان گفت که بالاخره مسیر پرحاشیه عرضه خودرو در بورس کالا به پایان رسیده و رانت توانسته است جلوی عرضه خودرو و شفافیت را بگیرد؟»
همانطور که گفته شد عرضه خودرو در بورس کالا بالا و پایینهای بسیار زیادی داشت، اما مهمترین مساله مطالبه خودروسازان برای کسب سود منطقی بود. خودروسازان و سهامداران آنها با عرضه محصولات خود در بورس کالا از افزایش نرخها سود میکنند و این در حالی است که اگر همین محصولات در بازار آزاد عرضه شوند، سود حاصل از افزایش قیمت به جیب دلالان خواهد رفت و این یعنی زیان برای مردم و کارنجات.
با این وجود، اخیراً محسن علیزاده عضو شورای عالی بورس اعلام کرد که «شورای عالی بورس با توجه به تفسیری که از قانون ابزارهای مالی دارد، در تلاش است تا شورای رقابت را برای خودرو در بورس متقاعد کند اما اگر شورای رقابت روی تصمیم قبلی خود اصرار کرد موضوع در مجلس دنبال خواهد شد.»
نرگس ابشناس
0 دیدگاه