به گزارش افق بازار: وحید مطهرنیا گفت :در سال 1394 زمانی که دو جوان با هدف راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی و الگو گرفتن از شرکت های بین المللی تاکسی های اینترنتی به ایران بازگشتند و شرکت پیشگامان فناوری و دانش آرامیس با نام تجاری تپسی راتاسیس کردند..
پس از طراحی و توسعه محصول نخستین بار در خرداد ماه سال 1395 نسخه اولیه تپسی در به بازار عرضه شد.
موانع پیش روی تپسی
تپسی برای ادامه کسبوکار خود، با مقاومت هایی رو به رو شد و شرکت تپسی در ابتدای فعالیت به عدم پیروی از قوانین و مقررات شد در صورتی که مدیران مجموعه مجوزهای لازم را از همه نهادها کسب کردهاند.
اما با این وجود اتحادیه تاکسیرانی تأکید داشتند که تپسی باید به دنبال مجوزی ویژه از شهرداری تهران باشد.
همچنین سازمان تاکسیرانی با ادعای
«ارزان فروشی » یا « دامپینگ » از تپسی به شورای رقابت شکایت کرد که شورای رقابت این شکایت را رد کرد.
تپسی در ابتدای فعالیت اختلافاتی هم با همتای خود یعنی شرکت ( اسنپ ) داشت، تپسی در شکایت خود علیه اسنپ ادعا کرده بود شرکت اسنپ محدودیت هایی ایجاد کرده است که موجب اخلال در رقابت سالم در کسب و کار تاکسی های اینترنتی میشود.
برای مثال تپسی ادعا کرده بود که شرکت اسنپ به رانندگان خود اجازه نمی دهد که همزمان با اپلیکیشن رقیب نیز کار کنند و این موضوع فضای رقابتی را ناعادلانه میکند دلایل تپسی عبارت بودند از، «تعارض این اقدام با عرف جاری در تجارت نرمافزار»، «تضاد آن با قواعد حقوق رقابت» و «نقض حریم خصوصی افراد» اما با توجه به مراتب فوق وقوع اخلال در رقابت موضوع جزء (2) بند الف ماده 45 به تأیید شورا نرسید و شورای رقابت در تاریخ 27 آذر 1396 شکایت تپسی از اسنپ را رد کرد.
اکنون تپسی با پشت سر گذاشتن تمام مشکلات یکی رکن های اصلی در کسب و کار های آنلاین تبدیل شده و با ورود به فرابورس به عنوان اولین استارتاپ کشور پرچم دار تمام استارتاپ ها شد و با جنگیدن با اصلاح قوانین بورسی کشور توانست به هدف خود برسد و مسیر را برای ورود دیگر استارتاپ ها به عرضه سهام در فرابورس آسان کند.
نگاهی کلی به آمار تپسی
تعداد پرسنل فعال شرکت به بیش از 1000 نفر میرسد و همچنین دامنه فعالیت تپسی در بیش از 13استان و شهر های تابع فراهم است و مورد استفاده مردم قرار گرفته است.
همچنین در بحث تعداد رانندگان بیش از 1/5 میلیون راننده و در بحث مسافران بیش از 18 میلیون مسافر ثبت شده است.
در 10 ماهه اول سال 1400 بیش از 47 میلیون سفر در این شرکت انجام شده است.
پیشبینی میشود، که تعداد سفرهای تپسی در سال 1401 به 115 میلیون و تا سال 1404 به 330 میلیون سفر برسد. بیشترین درصد سهام شرکت تپسی در اختیار، گروه سام الکترونیک با 22.6 درصد و گروه سامان با 16.8 درصد و «میلاد منشیپور»، هم بنیانگذار و مدیرعامل تپسی با 19 درصد سهم، اصلیترین سهامداران تپسی هستند.
همچنین درآمد عملیاتی تپسی در 9 ماهه 1400 نسبت به سال قبل 52 درصد افزایش یافته و به 174 میلیارد تومان رسیده است.
درآخر پیش بینی وضعیت تپسی
پیش بینی میشود تپسی در سال 1401 نزدیک به 630 میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته باشد که این رقم تا 1404 به 3 هزار و 280 میلیارد تومان میرسد یعنی افزایش 5 برابری در طول سه سال و در رابطه با سود تپسی 18.5 میلیارد تومان سود خالص برای 1401 پیشبینی میشود که شامل 3 درصد از درآمد عملیاتی میشود.
0 دیدگاه