صحبت از اقتصاد و پیشبرد اهداف اقتصادی کشور بدون پرداخت به صنایع پر مزیتی مثل پوشاک و صدالبته حضور کارآفرینان دلسوز معنای چندانی نخواهد داشت.خوشبختانه تاریخچه و قدمت تولید پوشاک آقایان در ایران قابل توجه بوده و همین عامل، موجب جذب تولیدکنندگان بسیاری برای شروع و برپایی کسب و کار خود در این تجارت پر پتانسیل یعنی تولید پوشاک شده است. اما در این بین اندک کارآفرینانی را میتوان یافت که با وجود مشکلات متعدد، جانانه مسیر تولید را در پیش گرفته و در قامت بین المللی ظاهر شدهاند.
آقای منصور الیاسی کارآفرین برجسته و متخصص در حوزه پوشاک از معدود تلاشگران عرصه تولیدِ کشور است که واژه انگیزه و موفقیت را معنایی دوباره بخشیده است.
میل به پیشرفت از دوران کودکی و نوجوانی در او دیده میشد و انگیزه بی مانندش از همان ابتدا موجب شد که بطور جدی از سال 1355 در بازار تهران در بخش عمده فروشی به روالِ آن سالها، یعنی روش استاد شاگردی، پایبند شده و شیوه سنتی کار را دریابد.
به گواه شاهدان آن روزها جدیت و پیگیری، موفقیتی زودهنگام را پیش رویش قرار میدهد و دو سال بعد از آغاز دوران شاگردی، مغازه ای خریداری و رویای ایجاد کسب و کارش را یک قدم به واقعیت نزدیکتر میکند.
در ادامه و در سال 1363 با همراهی و شراکت برادرش ناصر الیاسی که ایشان هم در حوزه پوشاک فعالیت چشمگیری داشت، مغازهای بزرگتر در بازار بین الحرمین راه اندازی نمودند و با دعای خیر پدر و مادر، شراکتی پر برکت را رقم زدند.
منصورالیاسی میگوید: من و برادرم هر دو علیرغم سختیهای بی شمار، با صبر و پشتکار یک هدف را در ذهن خود پرورش میدادیم و آن هم درخشش در بین نفرات اول پوشاک کشور بود.
در آن سالها عمده تولیدات این دو برادر به شکل برون سپاری و با نشان تجاری ال سی (مخفف الیاسی) بود. اوایل انقلاب که کمبود مواد اولیه روند تولید پوشاک را مختل کرده بود به اجبار تولید را در کشور ترکیه ادامه داده و در هر دو کشور بازارسازی لازم را انجام میدادند.
آقای منصور الیاسی که تولید پوشاک با کیفیت ایرانی را دغدغه اصلی خود قرارداده بود، طی همکاری با شرکتهای ترکیهای، مهارت تولید پوشاک با کیفیت در مجموعه ال سی من را دو چندان کرد.
کسب مهارت, رصد بازار و درک درست از نیاز مخاطب در کنار تجربه فعالیت بیش از 20 ساله در کشور ترکیه در حوزه تولید و توزیع پوشاک، برادران الیاسی را بر آن داشت که به سمت راهاندازی کارخانه تولید صنعتی پوشاک در ایران حرکت کرده و در سال 1392 یکی از مدرن ترین و بزرگترین کارخانههای صنعتی تولید پوشاک خاورمیانه را راهاندازی کنند.
گفتگو با اطرافیان ایشان نشان میدهد موفقیت منصور الیاسی امری اتفاقی نیست!
مدیر کارخانهاش معتقد است که هدفگذاری بلند مدت، نگاهی تخصصی در ترکیب پوشاک و خلق محصول، در کنار رعایت چند اصل مهم در تولید پوشاک صنعتی یعنی انتخاب مواد اولیه با کیفیت، ماشین آلات به روز، مهندسی دوخت و طراحی نوآورانه و مطابق با متد روز دنیا، همگی در به ثمر نشستن سالها فعالیت او و شکل گیری نشان تجاری موفق ال سی من موثر بوده است.
پسر که حدود بیست سال در کنار پدر رسم کسب و کار آموخته، میگوید: پدر مشتری را ولی نعمت خود میداند و نسبت به کارکنانش متعهد است، تاجایی که با وجود بحرانهای شدید اقتصادی و نوسانات نرخ ارز، تعدیل نیرو یا توقف تولید را بواسطه هوش اقتصادی بالا، از کارخانه اش دور نگه داشته است؛ در حالی که اینها از تجربههای تلخ بسیاری از تولیدکنندگان در سالهای اخیر بوده است.
و به گفته دخترش: او در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی خود، زنان سرپرست خانواده را در اولویت استخدام قرار داده و به دنبال ایجاد پیوند بین جامعه دانشگاهی و صنعت پوشاک است.
منصور الیاسی ورود به بازارهای جهانی و ارائه محصولات با کیفیت ایرانیِ رقابتپذیر به کشورهای اروپایی را چشمانداز سالهای پیش روی خود میبیند و تنها دلیل عدم ورود تولیدکنندگان پوشاک ایرانی به بازارهای بین المللی را، فقدان سیاستهای حمایتی مشخص از این صنعت میداند.
او از وجود پوشاک قاچاق در کشور گلایه میکند و حل این مشکل را در گروی همکاری چند جانبه نهادهای مختلف میداند اما به روزهای بهتر این صنعت در ایران نیز امیدوار است.
برادران الیاسی با وجود 35 شعبه نمایندگی و 25 عاملیت فروش در سراسر کشور و همچنین با ایجاد اشتغال برای هزارو چهارصد نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم و همچنین ایجاد تنوع در محصولات با راهاندازی نشانهای تجاری ال سی من، روما و الیسه گلد کماکان در تلاش برای بالا بردن آوازه نام ایران در این صنعت هستند.
0 دیدگاه