به گزارش افق بازار: دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی بیمارستانها و مراکز درمانی با حضور سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در مرکز همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد.
مجید زنگویی دبیر کل مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در این همایش گفت: قریب به 7 سال است که مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، در زمینه شبکهسازی و توسعه ارتباطات فعالیت میکند تا بتواند موجبات توسعه اقتصادی اسلامی در حوزه سلامت را تأمین کند.
وی با بیان اینکه این مرکز در حوزه سلامت بسیار شناخته شده است، افزود: مفتخریم به اینکه ایران متصدی گردشگری سلامت است؛ به طوری که در همایش امروز نمایندگانی از 30 کشور مختلف جهان حضور دارند. همچنین از پانزده روز قبل کارگاههای آموزشی برگزار شدند.
رئیس انجمن گردشگری سلامت استان تهران از دولت خواست که گردشگری سلامت را به عنوان یکی از برنامههای مهم کاری خود در اولویت قرار دهد زیرا حوزه گردشگری سلامت و درمان، عواید خوبی نصیب کشور میکند. از طرفی از بیمارستانها و حوزه درمانی تقاضا کرد که روی برندسازی و معرفی ظرفیتهای خود متمرکز شوند و گردشگری سلامت را سرمایهگذاری هوشمندانه بپندارند.
درآمد گردشگری سلامت کمتر از فروش نفت نیست
در ادامه مهدی کریمی رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به موفقیت جمهوری اسلامی در غلبه بر بیشتر تحریمهای سنگین، گفت: چند مسئله قابل ذکر است؛ به طور مثال متاسفانه حمایتهای لازم در زمینه پزشکی و گردشگری سلامت به طور کامل انجام نشد؛ همچنین توسعه مراکز درمانی و شهرهای بیمارستانی مغفول ماند. قطعا تلاش دولت برای مقابله با تحریمها ستودنی است اما انتظار میرود که بهتر از این در حوزه سلامت کار کند.
وی افزود: اگر ارزآوری گردشگری سلامت معادل فروش نفت نباشد کمتر از آن هم نیست. ما میتوانیم نصف درآمد نفت در سال را از راه خدمات پزشکی به دنیا به دست آوریم. لازم است که دفتر و معاونت گردشگری سلامت در دولت تشکیل شود.
کریمی با بیان اینکه نگاه به توسعه بیمارستانها در ایران یک نگاه جزیرهای است، اظهار داشت: در 14 کشور همسایه مگاهاسپیتال (بیمارستانهای بزرگ) ساختهاند. اگر کشور ما بتواند تا سال آینده هزار شرکت گردشگری سلامت تأسیس کند، جوانان میتوانند بازوی گردشگری سلامت باشند. از طرفی بیمههای کشور آماده خدمات گردشگری سلامت نیستند؛ اگر جوانان به حوزه استارت آپ های سلامت ورود کنند، خیلی از بارهای اضافی از روی دوش گردشگری سلامت برداشته میشود.
وی تاکید کرد: متأسفانه حوزه سلامت ایران برند بینالمللی ندارد با اینکه کشور ما بزرگترین سیستم سلامت را در بین 14 کشور منطقه داراست. معمولاً جوسازیهای خارجی به گونه ایست که انگیزه کار در ایران گرفته شود اما هنوز جوانانی هستند که میخواهند به این کشور خدمت کنند؛ بنابراین باید با یاری مدیران و فعالان، یک برند بینالمللی سلامت ایجاد خواهیم کرد.
تدوین برنامهای برای جذب 15 میلیون گردشگر در سال
محمدعلی محسنی بندپی نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی گفت:
یکی از شاخصهای توسعه هر کشور، گسترش روابط بینالمللی با دیگر کشورهاست؛ گردشگری سلامت علاوه بر بخش اقتصادی، در بخش اجتماعی و فرهنگی هم برای کشور مهم است. خوشبختانه کادر درمان حرفهای و هزینه مناسب خدمات پزشکی، ایران را به یک کشور بینظیر در گردشگری سلامت تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه در 6 برنامه قبلی توسعه، ردپای قوی از سهولت امر گردشگری و سلامت وجود نداشت، افزود: دولت فصل هفدهم لایحه پیشنهادی خود در برنامه هفتم را به گردشگری به ویژه گردشگری سلامت اختصاص داده است. در ماده 82 این فصل از نظر کمی برآورد شده که تا پایان برنامه 15 میلیون گردشگر جذب کشور شود. ماده 83 هم طرحهای تشویقی همانند معافیتهای مالیاتی را بیان میکند. در بند چ همین ماده البته در صورت تصویب، اختیارات بسیاری شامل حال استانها شده است و آنها وابسته به مرکز نخواهند بود.
نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی از صادرات یک میلیارد واکسن، یک میلیارد تجهیزات پزشکی و جذب 700 میلیون یورو از راه جذب دانشجویان رشته پزشکی و جذب 6 میلیارد یورو از گردشگری سلامت به صورت سالانه خبر داد و گفت: مجلس پشتیبان توسعه این بخش است. همچنین اگر بتوانیم بیمه گران داخلی را موظف کنیم تا ارتباطات بیمهای خود را با کشورهایی که قرار است بیمار به ایران بفرستند بیشتر کنند، بهتر میشود. انجام خدمات پزشکی با پوشش بیمهای کشور خود، انگیزه مضاعف برای حضور در ایران برای بیماران خارجی ایجاد میکند.
جهش چشمگیر علم پزشکی ایران بعد از انقلاب
در ادامه سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت و درمان کشور گفت: بعد از انقلاب پزشکی یک جهش ویژه یافت و در حال حاضر پزشکی ایران جزء علوم سرآمد دنیاست و بر لبه قله قرار گرفته است. در حال حاضر روش درمانی وجود ندارد که پزشکان ایرانی قادر به انجام آن نباشند. خوشبختانه تعداد اعزام بیماران به خارج از کشور بسیار انگشتشمار است
وی با بیان اینکه از بین 1100 بیمارستان موجود در کشور، 700 بیمارستان دولتی و بقیه خصوصی هستند افزود: 250 بیمارستان مجوز آی پی دی دارند و میتوانند پذیرای بیماران بینالمللی باشند. در حال حاضر 155 هزار تخت در بیمارستانها موجود است که 15 هزار تخت در دو سال اخیر اضافه شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت و درمان از مراجعه 1.2 میلیون بیماران خارجی به ایران در سال خبر داد و اظهار داشت: در سال گذشته یک میلیارد دلار درآمد داشتیم. چشمانداز کسب 5 تا 10 میلیارد دلار در سال است که اتفاقاً چیز دور از ذهنی نیست. بیمارستانهای مهدی و غدیر به عنوان مگاهاسپیتال افتتاح شدند و در مشهد و شیراز هم به دنبال ساخت مگاهاسپیتال هستیم.
وی تاکید کرد: بیماری که قصد سفر به ایران دارد باید در همان کشور خود با مراکز درمانی ایران آشنا شود؛ بنابراین اطلاع رسانی باید به صورت خوب انجام شود. همچنین علاوه بر عقد قرارداد بین وزارت بهداشت ایران با دیگر کشورها، میبایست با خود بیماران هم قرارداد منعقد شود.
0 دیدگاه