چالش‌ها و دستاوردهای یکی از برترین برندهای صنعت نسوز کشور

نشست خبری و جذاب شرکت ذوب فلزات محسنی با اصحاب رسانه حاوی مطالبی شنیدنی و البته درد و دل‌های مدیران یک شرکت خانواده‌محور می‌باشد که کارکنان شان را هم مانند اعضای خانواده مدیران به حساب می‌آورند. در این گزارش به گوشه‌های جذاب و خواندنی این شرکت خانوادگی که یکی از برترین برندهای صنعت نسوز کشور با سرمایه شخصی می‌باشد، پرداخته‌ایم.
چالش‌ها و دستاوردهای یکی از برترین برندهای صنعت نسوز کشور

به گزارش افق بازار: مهندس مهرداد محسنی، مدیرعامل شرکت ذوب فلزات محسنی در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران با اشاره به آغاز فعالیت شرکت خانوادگی در سال 1341 توسط پدر مرحوم‌شان(حسین محسنی)، بیان کرد: برای ما بزرگ‌ترین افتخار، خانواده‌محور بودن شرکت است. شرکت طی 61 سال فعالیت مداوم و پیشرفت، مراحلی را طی نموده و در حال حاضر مواد اولیه صنعت ذوب فلزات، فولادسازی و مواد نسوز کشور را تأمین می‌کند.

وی افزود: با گذشت زمان، شرکت به تدریج تأمین مواد اولیه ریخته‌گری را به فعالیت‌های خود اضافه کرده و در نتیجه یک کارخانه برای تولید فرآورده های نسوز تأسیس نموده است. محصولات تولیدی شرکت شامل مواد اولیه صنعت ریخته‌گری آلومینیوم، برنج، فولاد و استیل می‌باشد.علاوه بر این، در سال 1366، شرکت بازرگانی مواد اولیه ریخته‌گری را به مجموعه فعالیت‌های خود اضافه کرده است و همچنان در این حوزه تولیدی فعال است.

دیگران چه می خوانند:

 

بازارهای صادرات ذوب فلزات محسنی

مهرداد محسنی با بیان اینکه شروع فعالیت مدیرعاملی شرکت ذوب فلزات محسنی از سال 1384 بود، تأکید کرد: حفظ آرمان‌ها و ارزش‌ها برای من همیشه مورد تاکید بوده است. تأسیس شرکت‌های هم‌راستا با ذوب فلزات محسنی در کشورهای نزدیک به ایران، هدف اصلی برای سهولت در امر صادرات و فروش محصولات و تأمین مواد اولیه مورد نیاز است. از ابتدای فعالیت شرکت، صادرات مواد تولیدی در زمینه ریخته‌گری انجام می‌شد و با شروع فعالیت در حوزه نسوزها، صادرات به عراق، افغانستان و ترکیه در زمینه فروش محصولات نسوز انجام میگردد.

مهرداد محسنی ادامه داد: شرکت ذوب فلزات، بازار داخلی صنعتی ایران را به خود اختصاص داده است و 80 درصد از محصولات تولیدی خود را در بازار داخلی عرضه می‌کند. 20 درصد باقیمانده نیز به کشورهای اطراف صادر می‌شود. تولیدات شرکت در بخش دیرگدازها (فراورده های نسوز) میباشد، اما فروآلیاژها و کربن‌ها از جمله محصولات توزیعی شرکت هستند که در داخل کشور به بازار عرضه می‌شوند.

 

چالش‌های پیش روی ذوب فلزات محسنی

وی با بیان اینکه بزرگترین چالش این شرکت تامین سرمایه است، گفت: چالش اصلی ذوب فلزات محسنی تأمین سرمایه لازم برای تأمین مواد اولیه میباشد. این مجموعه سعی می‌کند با کاهش قیمت‌ها، تأمین مواد اولیه را تسهیل کند، اما برای دستیابی به این هدف، باید خرید عمده انجام دهد که مشکلاتی را به همراه دارد. ضمنا شرکت با مشکلاتی مانند محدودیت‌ منابع و حامل های انرژی مواجه است. منابع سوخت ارزان در کشور وجود دارد، اما شرکت به آن‌ها دسترسی نداشته و همچنین، بسیاری از مواد اولیه برای تولید باید از خارج از کشور وارد شوند و تأخیر در تأمین ارز نیز برای ما مشکل‌ساز است.

 

بومی‌سازی 90 درصدی تجهیزات مورد نیاز شرکت

مدیرعامل شرکت ذوب فلزات محسنی شرایط تحریم را عاملی مهم برای عدم دستیابی به دانش روز و تعامل با دیگر شرکت‌های دنیا عنوان کرد و افزود: حتي در نمايشگاه گيفا که حدود یك ماه و نيم پيش در آلمان برگزار شد، ويزا به تعدادی از صنعتگران  ريخته‌گري داده نشد. با کشورهای هند و چین در تعامل برای بهره‌برداری از دانش روز آنها هستیم اما در نهایت نیازهای ما را مرتفع نمی‌کند. 90 درصد تجهیزات و دستگاه‌های موردنیاز این صنعت توسط شرکت‌های ایرانی بومی‌سازی شده است، به عنوان مثال کوره‌های القایی که در گذشته از خارج وارد می‌شد، پس از چند سال تولیدات داخل توانست با مهندسی معکوس از نظر کیفی از نمونه‌های خارجی پیشی بگیرد.

شرکت ذوب فلزات محسنی دارای یک کارخانه تولید موادنسوز است که به عنوان یکی از برترین برندهای صنعت نسوز کشور از آن یاد می‌شود.

 

گزارش و تنظیم: بهار میرکاشی

چالش‌ها و دستاوردهای یکی از برترین برندهای صنعت نسوز کشور

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟