به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، فرزاد خلفی در نخستین سمینار تخصصی فرصت ها و چالش های ارتباط صنعت با دانشگاه با رویکرد حوزه انرژی، اظهار داشت: توسعه و پیشرفت جوامع و کشورها فرآیندی لحظه ای و اتفاقی نیست و برای دستیابی به آن نیاز به همراهی بخش های مختلف آموزشی و اقتصادی هستیم.
وی ادامه داد: در نخستین سمینار تخصصی فرصت ها و چالش های ارتباط صنعت با دانشگاه با رویکرد حوزه انرژی به دنبال معرفی مدلی هستیم که رویکرد توسعه آفرینی و نوآوری به عنوان یکی از نیازهای اصلی امروز دانشگاه های کشور، تبیین شود.
مدیر مرکز بین المللی رشد قشم با بیان اینکه برای رسیدن به پیشرفت نیازمند نگاه توسعه ای در حوزه های مختلف هستیم، افزود: فضاهای آموزشی و دانشگاهی علاوه بر ارتباط با حوزه صنعت و تولید، نیازمند تقویت آموزش های مربوط به حوزه اشتغال و کارآفرینی هستند و بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیای امروز از همین خوابگاهها و کلاسهای دانشگاههای ایدئال شروع شده است.
به گفته خلفی؛ در سال های گذشته توجه کمتری به موضوع تولید ثروت و ایجاد اشتغال در دانشگاه های کشور شده بود، اما امرو برای رسیدن به توسعه همه جانبه و سرعت بخشیدن به پیشرفت حوزه های مختلف، نیازمند تغییر نگاه در حوزه های مختلف هستیم.
وی تاکید کرد: همزمان با ورود دانش آموزان به سیستم آموزشی، باید آموزش و انتقال مهارتهای مربوط به کارآفرینی، اشتغالزایی و ایجاد ثروت را در دستور کار قرار داد.
مدیر مرکز بین المللی رشد قشم افزود: این مرکز با استفاده از ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری موجود، از همکاری با تمامی صاحبان ایده و طرح هایی که توان ایجاد ثروت و اشتغالزایی همسو با پیشرفت و توسعه را داشته باشند، استقبال می کند.
خلفی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدیم که فاصله میان دانشگاه و صنایع باید کمتر شده و برای استفاده از ظرفیت های دانشگاهیان و پژوهشگران برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته که امیدواریم در آینده نتایج آن مشخص شود.
*نگاه ویژه به ارتباط دانشگاه و صنعت نفت و انرژی در منطقه آزاد قشم
در بخش دیگری از این سمینار تخصصی مدیر نفت و انرژی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: باید با برنامه ریزی دقیق بستر مناسب برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی و اشتغال در حوزه های مختلف فراهم شود.
مهدی نصیری ادامه داد: در حوزه های مربوط به نفت و انرژی در کشور نیازمند به بهبود وضعیت زیرساخت ها، سرمایه گذاری، توسعه و همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص هستیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه طی یک سال گذشته طرح جامع آموزش سازمان منطقه آزاد قشم با تمرکز ویژه بر حوزه نفت و انرژی در دستور کار قرار گرفته و توافق های خوبی با مجموعه های تخصصی در این حوزه نیز صورت گرفته است.
مدیر نفت و انرژی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: براساس برنامه پنجم توسعه کشور پیش بینی شده که قشم تبدیل به هاب جدید نفت و انرژی و پتروشیمی کشور شود و برای رسیدن به این هدف نیازمند سرعت گرفتن اجرای پروژه ها و طرح ها در حوزه های مختلف نفت و انرژی هستیم.
به گفته نصیری؛ در بخش های مرتبط به نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع دستی و همچنین انرژی های تجدیدپذیر و نو برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته و موضوع راه اندازی و توسعه بانکرینگ و ایجاد درآمد پایدار از این حوزه مورد توجه ویژه مجموعه منطقه آزاد قشم قرار گرفته است.
وی در پایان تصریح کرد: برخی سیاست ها و نگاه ها از سال های گذشته موجب ایجاد محدودیت در زمینه ارتباط صنایع بویژه حوزه نفت و انرژی با محیط دانشگاه و ایجاد ثروت در این حوزه بوده است که طی سال های گذشته با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ظرفیت های علمی و رسانه شاهد بهبود وضعیت و تسهیل ارتباط صنعت با دانشگاه هستیم.
*تحول و توسعه جزیره قشم در آینده نزدیک
مدیرعامل شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت نیز در این سمینار اظهار داشت: صنایع و دانشگاه برای ایجاد توسعه و پیشرفت در کشور ارتباط مستقیم و وابستگی نزدیکی دارند.
سعید مومنی ادامه داد: قطع بودن ارتباط صنعت با دانشگاه در سال های گذشته یکی از عوامل اصلی افزایش هزینه های تولید در کشور است که خوشبختانه در سال های اخیر با راه اندازی مراکز رشد و پارک های علم و فناوری شاهد بهبود این ارتباط هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای آموزش به نسل جدید، تصریح کرد: ایجاد انگیزه و علاقه برای پژوهش، ایجاد ثروت و اشتغال نزد دانش آموزان، در آینده نزدیک می تواند تاثیرات خوبی برای ایجاد توسعه و پیشرفت در کشور داشته باشد.
به گفته مدیرعامل شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت؛ با اجرای پروژه های پیش بینی شده حوزه نفت و انرژی و تسهیل شرایط برای حضور سرمایه گذاران بخش های مختلف، در آینده نزدیک شاهد تحولات گسترده ای در جزیره قشم خواهیم بود.
مومنی اصلاح الگوی مصرف در کشور را یک ضرورت دانست و افزود: ارتباط محکم میان دانش و دانشگاهیان با صنایع می تواند زمینه ساز اصلاح الگوی مصرف و توسعه و پیشرفت کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: نیازمند هستیم تا سمینارها و جلسات تخصصی در حوزه ارتباط میان صنایع نفت و انرژی با دانشگاه ها، از حوزه نظری به عملی نزدیکتر شده و تصمیمات اجرایی گرفته شود.
مدیرعامل شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت در پایان و در تشریح عملکرد این مجموعه گفت: از سال 1390 همزمان با تاسیس این شرکت، 73 مجموعه در حوزه های مربوط به صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در کشور راه اندازی کرده است.
در بخش دیگری از این برنامه حسین دیرباز، مدیر آموزش و پرورش قشم بخشی از فعالیت های صورت گرفته در پژوهشگاه دانش آموزشی و همکاری های انجام شده در حوزه های پژوهشی و ارتباط با دانشگاه ها و صنایع را تشریح کرد.
براساس این گزارش علیرضا کریمی، سرپرست امور هماهنگی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، محسن حائری نژاد، رییس توسعه و تحقیقات تکنولوژی شرکت OICO، محمدجواد کرم بیگی، معاون فناوری پارک نفت و گاز، محمدسجاد کوثری، مدیر فنی و مهندسی شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت، سید وحید حسینی، مدیر پروژه های خط انتقال دیگر کارشناسان حاضر در این سمینار بودند که به ارائه مطالب خود در حوزه مرتبط با ارتباط صنایع با دانشگاه با رویکرد انرژی پرداختند.
0 دیدگاه