به گزارش رسانه شستا، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در نخستین آیین نکوداشت مقام زن و تجلیل از زنان کارگر گروه شستا که در سالن همایشهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد رجب و گرامیداشت یاد امام و شهدایی که انقلاب را نگه داشتند، اولویت اول کشور را محرومیتزدایی اعلام کرد.
وی افزود: برای ارتقاء، توانمندسازی و عزتمندی جامعه ایرانی، همانگونه که امام این هدف را برای ما ترسیم کردند، باید به هویت خود باز گردیم. روی پای خود ایستاده و مستقل شویم. در برابر زیاده خواهیها بایستیم. امیدوارم بتوانیم قدم و حرکتی در این مسیر داشته باشیم.
خزعلی گفت: امام بهعنوان اینکه زنان پیشرون این حرکت هستند، زمینه رشد آنها را فراهم کرد. مقایسه آمارهای فعلی و قبل از انقلاب این مسئله را نشان میدهد.
وی ادامه داد: اگر آمارهای ایران را با کشورهای مشابه و وضعیت قبل از انقلاب مقایسه کنیم، شکاف جنسیتی بین زن و مرد در بسیاری از مواردی که زنان توانمندی داشته و زمینه رشد آنها وجود داشت، مشهود خواهد بود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: فقط درحوزه آموزش این شکاف قابل توجه است. در گذشته ترک تحصیل برای فرزندان دختر 40 درصد بود که امروز به سه درصد رسیده است. فارغ التحصیلی بانوان از دانشگاه به 60 درصد رسیده است.
وی بیان کرد: زنان رشد خوبی در همه بخشهای دانشگاهی داشتند. رشد پسران هفت برابر زمان شاه و دختران 17 برابر بوده است. این نشان میدهد شرایطی در جامعه بهوجود آمده است که دختران احساس امنیت کردهاند و وارد فضای آموزشی شدند. همچنین شرایط پشتیبان دیگر مثل نبودن سربازی برای دختران سبب شده است که این رشد رقم بخورد.
خزعلی بیان کرد: در حوزه سلامت، وضعیت بینظیر است. امید به زندگی از 56 در قبل از انقلاب به 78 سال ارتقاء یافت. بهداشت در روستاها فراگیر شد و در سال گذشته چند بیمه خاص زنان و خانواده ایجاد شد.
وی اضافه کرد: زنان باردار تا پایان شیردهی بیمه میشوند. فرزندان آنها تا پایان هفت سالگی بیمه هستند. در حالی که دولتهای قبل شعارهایی درباره بیمه زنان روستایی میدادند و این امر را جزء برنامههای خود میدانستند، در این دولت زنان روستاها و دارای سه فرزند، برای اولین بار در کشور بیمه شدند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور یادآور شد: در بخش حکمرانی و حاکمیت نیاز به کار بیشتر دادیم. در دیدار زنان با رهبر انقلاب، ایشان تاکیدکردند در تصمیمسازی و تصمیمگیری، زنان باید مشارکت بیشتری داشته باشند.
وی گفت: برای این امر باید چاره اندیشی شود. باید از توانمندی زنان و خانمهای متخصص در مدیریتها بیشتر استفاده شود.
خزعلی در تشریح توانمندی زنان یادآور شد: خانمها به دقت بیشتر در کار معروفند. پاکدست هستند. قادرند چند کار را با هم انجام بدهند، به ظرافتها توجه دارند. بنابراین باید از این توانمندیها در بخشهای مختلف استفاه شود.
وی اظهار امیدواری کرد: از فرصتهای وزارت کار در بخش کارگری، مدیریتی و … برای حضور بیشتر زنان استفاده شود و به این قشر توجه ویژه شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور تاکید کرد: باید الگوی جدید با توجه به نقش چندگانه زنان در خانه و نقشهای بی بدیلی که رهبر انقلاب به آن اشاره داشتند، ارائه دهیم. به فرموده مقام معظم رهبری، هیچ کس جایگزین زن نیست و نمیتواند جایگزین مادر و همسر شود.
وی اضافه کرد: از خواهران حاضر در جمع میخواهم اگر نیاز دارند اصلاحاتی در قانون انجام شود، نظرات خود را اعلام کنند تا در قالب لوایحی که در دست تنظیم است و به تصویب نهایی نزدیک میشود، این نظرات گنجانده شود.
0 دیدگاه