جابهجایی ۱.۸ میلیون تن کالا در دریای خزر طی سال ۱۴۰۱/ صنعت کشتیسازی در ایران نیازمند تسهیلات بانکی
به گزارش شستا رسانه، محمدرضا مدرس خیابانی، نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مراسم آغاز عملیات ساخت دو فروند شناور ناوگان ملی کشتیرانی ج.ا.ا با اشاره به رتبه گروه کشتیرانی به عنوان پانزدهمین ناوگان کانتینری جهان ، گفت: این ناوگان ظرفیت بزرگی برای انجام ماموریت در کریدور شمال-جنوب دارد، به نحوی که حدود 140 فروند شناور و 200 هزار دستگاه کانتینر ملکی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای ایفای این ماموریت آماده به کار هستند.
وی ادامه داد: در کنار این ظرفیت و برای تقویت هر چه بیشتر ناوگان کشتیرانی دریای خزر در شمال کشور و همچنین تکمیل زنجیره حمل و نقلی در این کریدور، اقداماتی را صورت دادهایم که از جمله آن، می توان به سفارش ساخت 4 فروند شناور به تولیدکننده داخلی اشاره کرد.
مدرس خیابانی افزود: در همین راستا و برای تسهیل تردد شناورها گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سرمایهگذاری 10 میلیون دلاری در بندر سالیانکای روسیه انجام داده است و راهبری این بندر را در اختیار گرفته است.
مدرس خیابانی با اشاره به اینکه گروه کشتیرانی طی سال جاری، در دریای خزر بیش از یک میلیون و 800 هزار تن کالا را جابجا کرده است، گفت: در بنادر جنوبی این رقم به بیش از 26 میلیون تن رسیده که مجموع آن رشد 5 درصدی را نسبت به رکورد تاریخی سال 1400 نشان میدهد.
وی تصریح کرد: حسب دستورات دولت سیزدهم و در راستای توسعه حمل و نقل دریایی ظرفیت ناوگان کشتیرانی دریای خزر به زودی با الحاق شناور خریداری شده از روسیه، از 95 هزار تن به 105 هزار تن افزایش خواهد یافت که امیدواریم با تحویل به موقع 4 فروند شناور از شرکت صدرا این ظرفیت بیش از پیش افزایش یابد.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این گروه تاکنون مبلغ 360 میلیارد تومان را به شرکت صدرا جهت ساخت شناورهای یاد شده پرداخت کرده است، خاطرنشان کرد: صنعت کشتیرانی در دنیا بر اساس تسهیلات بانکی کار میکند اما متاسفانه در داخل کشور، ما از این تسهیلات بیبهره هستیم و امیدواریم با توجه و کمک دولت، بخشی از نیازهای خود را از طریق دریافت تسهیلات در صندوق توسعه ملی مرتفع سازیم.
وی مجموع سرمایهگذاری گروه کشتیرانی در حمل و نقل دریای خزر جهت توسعه فعالیت در کریدور شمال-جنوب را حدود 90 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: در حال تکمیل سامانه لجستیکی هستیم که از بنادر هند و چین تا بنادر دریای خزر را پوشش میدهد.
مدرس خیابانی در پایان اظهارات خود اشارهای نیز به راهاندازی خط کشتیرانی ایران-ونزوئلا کرد و گفت: استمرار این خط مستلزم استقبال تجار است که امیدواریم به همت دستگاههای مربوطه این اقبال صورت گیرد.
0 دیدگاه