اسنپ با هدف ایجاد فرصت برابر برای همه، نسخهی اندروید اپلیکیشن خود را برای نابینایان و کمبینایان دسترسپذیر کرده است. کاربران مسافر نابینا و کمبینا میتوانند از طریق برنامههای صفحهخوان از اپلیکیشن اسنپ استفاده کنند و بهراحتی درخواست خودرو بدهند.
در مسیر دسترسپذیری بیشتر
در سال 1969، سازمان ملل متحد 15 اکتبر را روز جهانی عصای سفید نابینایان نامگذاری کرد. هدف اصلی این روز توجه به افراد نابینا و کمبینا و چالشهای مرتبط با این گروه از جامعه است. طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی بیش از 40 میلیون نفر از جمعیت جهان نابینا هستند. در ایران نیز جمعیت افراد نابینا بیش از 180 هزار نفر تخمین زده میشود.
اسنپ با دسترسپذیر کردن اپلیکیشن خود برای گروههای خاص تلاش کرده است تا نقش موثری در تسهیل رفتوآمد افراد نابینا و کمبینا ایفا کند.
استفاده از قابلیت دسترسپذیری اسنپ برای نابینایان و کمبینایان
افراد نابینا و کمبینا با دریافت یا بهروزرسانی آخرین نسخهی اندروید اسنپ از طریق اپلیکیشن کافه بازار یا Huawei AppGallery از این قابلیت بهرهمند میشوند.
بعد از دریافت یا بهروزرسانی اپلیکیشن اسنپ، افراد نابینا یا کمبینا میتوانند با استفاده از اپلیکیشنهای واسط صفحهخوان درخواست سفر خود را ثبت کنند. صفحهخوانها برنامههایی هستند که محتوای یک اپلیکیشن یا سایت را به محتوای صوتی تبدیل و به کاربران نابینا یا کمبینا کمک میکنند تا از خدمات اپلیکیشنهای مختلف بهرهمند شوند.
علاوه بر این، کاربر مسافر میتواند وارد قسمت تنظیمات شود و نابینایی/کمبینایی خود را در قسمت دسترسپذیری ثبت کند. با استفاده از این قابلیت کاربر راننده از وضعیت مسافر خود مطلع میشود و آموزشهای لازم برای نحوهی برخورد و برقراری ارتباط را دریافت میکند.
اقدامات اسنپ در حوزهی دسترسپذیری
افزودن قابلیت اتصال به برنامههای صفحهخوان برای نابینایان در ادامهی دسترسپذیری این اپلیکیشن برای افراد دارای معلولیت انجام شده است. پیش از این، قابلیت ثبت معلولیت در حساب کاربری در اختیار کاربران قرار گرفت؛ به این ترتیب افراد دارای معلولیت حرکتی و همچنین ناشنوایان یا کمشنوایان نیز میتوانند با ثبت معلولیت در حساب کاربری خود سفر بهتری را با اسنپ تجربه کنند.
یکی از مهمترین حوزههای مسئولیت اجتماعی برای اسنپ از ابتدای فعالیتش تاکنون حمایت از افراد دارای معلولیت بوده است. اسنپ در طول این سالها علاوه بر دسترسپذیری اپلیکیشن خود برای افراد دارای معلولیت تلاش کرده تا گامهایی را برای بهبود کیفیت زندگی این گروه بردارد. از جملهی این اقدامات میتوان به معافیت از کمیسیون رانندگان دارای معلولیت و اجرای طرحهای نیکوکاری در اسنپکلاب با موضوعاتی همچون «کمک به اشتغال افراد دارای معلولیت»، «تجهیز دندانپزشکی ویژهی افراد دارای معلولیت»، «تامین تجهیزات توانبخشی و پزشکی ویژهی کودکان دارای معلولیت» و «راهاندازی مرکز مشاوره برای افراد دارای اتیسم» اشاره کرد.
0 دیدگاه