واحد فرآوری شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان دومین حلقه از زنجیره تولید این شرکت وظیفه تولید سنگ آهن دانه بندی شده و تبدیل آن به کنسانتره با کیفیت مناسب جهت خوراک کارخانه گندله سازی گهرزمین را بر عهده دارد.
خط خردایش گهرزمین تحت برنامهریزی و نظارت واحد فرآوری، وظیفه خردایش سنگ آهن خروجی از معدن این شرکت را بر عهده دارد. این خط تولید قادر است در هر ساعت 3300 تن سنگ آهن با عیار متوسط 5/53 درصد با بزرگترین ابعاد 1300 میلیمتر را به ذراتی با ابعاد 50 میلیمتر تبدیل کند.
خطوط کنسانتره شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین نیز وظیفه تبدیل سنگآهن دانهبندی را به کنسانتره با کیفیت مناسب جهت خوراک کارخانه گندلهسازی بر عهده دارد. این کارخانجات در حال حاضر شامل 3 خط با ظرفیت نامی مجموع 6 میلیون تن در سال است.
زمان آغاز کارخطوط کنسانتره شرکت گهرزمین
خطوط کنسانتره شرکت گهرزمین کار خود را از دیماه سال 1394 با دو خط فرآوری آغاز کردند تا اینکه در آذر ماه سال 1400 خط سوم کنسانتره نیز وارد مدار تولید گردید.
بر اساس این نمودار تولید این کارخانجات با روندی رو به رشد تا به امروز ادامه داشته تا اینکه در پایان سال 1402 این خطوط با تولید مجموعا 7،668،423 تن کنسانتره، بالغ بر 27% بیش از ظرفیت نامی خود تولید داشتهاند که این میزان در مقایسه با سال 1401 بالغ بر 18% افزایش داشته است.
زمان آغاز بهره برداری از خط خردایش گهرزمین
خط خردایش گهرزمین نیز که بهرهبرداری از آن از آبانماه 1396 آغاز شده است، تا به امروز همانند خطوط کنسانتره با روندی رو به رشد تولید خود را ادامه داده است.
بر اساس این نمودار این خط در پایان سال 1402 با تولید 11،907،154 تن سنگآهن دانهبندی شده، بالغ بر 20 درصد بیش از سال 1401 تولید داشته است.
رکوردهای تولید ثبت شده در واحد فرآوری
از آنجاییکه شعار و هدف واحد فرآوری گهرزمین، رشد حداکثری تولید با شرط صیانت از تجهیزات است، این واحد طی سالهای گذشته به طور مداوم در حال کسب رکوردهای تازه تولید بوده به نحوی که تنها طی 16 ماه گذشته موفق به ثبت 30 رکورد تولید ماهانه شامل 16 رکورد تولید ماهانه کنسانتره و 14 رکورد تولید ماهانه سنگآهن دانهبندی شده است.
تا اینجای کار نیز، رکورد بیسابقه 668،015 تن کنسانتره و 1،021،890 تن سنگآهن دانهبندی شده در تیرماه 1403 جدیدترین رکوردهای ماهانه تولید واحد فرآوری گهرزمین هستند. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که تمامی این رکوردهای ثبت شده با حفظ تمامی استانداردهای کیفی بوده و کماکان محصولات تولیدی واحد فرآوری گهرزمین جزء با کیفیت ترین محصولات تولیدی منطقه و کشور میباشند.
رموز موفقیت واحد فرآوری چیست؟
تداوم روند رو به رشد تولید در واحد فرآوری شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین مرهون زنجیره ای از عوامل مختلف است که یک از مهمترین آنها حمایتهای بینظیر مدیرعامل و معاونت محترم بهرهبرداری این شرکت از این واحد در کنار همکاری همه جانبه دیگر ارکان شرکت علیالخصوص واحد امور معدن است که واحد فرآوری را در رسیدن به این نقطه یاری رساندهاند.
در این بین بایستی به این نکته توجه داشت که بدون شک طراحی و اجرای پروژه های بهبود عملکرد روی خطوط تولید طی 2 سال گذشته به همراه بازنگری ویژه روشهای نگهداری و تعمیرات خطوط تولید کلید حصول این افتخارات است که تمامی آنها مرهون تلاشهای شبانهروزی، فداکارانه و برادرانه پرسنل درگیر در این فرآیند میباشد.
همانگونه که همه میدانیم، واحدهای تولید سختترین واحد کاری هر شرکت هستند چرا که به صورت 24 ساعته و شبانهروزی مشغول به فعالیت میباشند. اما لازم است بدانید بزرگترین رمز موفقیت واحد فرآوری همدلی و تلاش مثال زدنی کارکنان آن است که این مهم نه تنها در این واحد برقرار است، بلکه دوستی و همدلی پرسنل واحد فرآوری با پرسنل شرکت نظمآوران نیز بیمانند است و در واقع کلیه پرسنل خطوط خردایش و کنسانتره گهرزمین و نظمآوران، رابطهای به شدت دوستانه و در عین حال حرفهای با یکدیگر دارند که همین مهم عامل موفقیت روز افزون ایشان است.
چشمانداز پیش رو از ابتدای شروع به کار خطوط تولید گهرزمین، بحث تامین قطعات یدکی که عمدتا در خارج از کشور تولید میشوند همواره زمینه ساز مشکلاتی بر سر راه تولید بوده است. از این رو در حال حاضر واحد فرآوری از طریق همکاری با واحد دفتر فنی شرکت نظمآوران و همچنین واحد توسعه مهندسی شرکت گهرزمین به صورت مرحله به مرحله در حال جایگزینی قطعات و تجهیزات موجود با نمونه داخلی تولید شده جهت کم کردن وابستگی به قطعات خارجی است تا با تامین به موقع قطعات یدکی، روند رو به رشد تولید کماکان پا بر جا بماند.
با در نظر گرفتن این موضوع و اجرای پروژههای بهبود عملکرد خطوط تولید و افزایش کیفیت محصولات، واحد فرآوری شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین قصد دارد تا پایان سال 1403 بالغ بر 12 میلیون تن سنگآهن دانهبندی شده و 8 میلیون تن کنسانتره باکیفیت در کلاس جهانی تولید نماید.
در پایان خاطر نشان میسازد دغدغههای مدیریت فرآوری تنها محدود به مبحث تولید نبوده و سایر مولفههای توسعه پایدار شامل افزایش توانمندی پرسنل و ارتقاء منابع انسانی، مدیریت مصرف منابع و حفاظت از محیط زیست در راس برنامههای آن قرار دارد.
0 دیدگاه